02.06.2003, 00:00

ČERSTVÝ európsky klubový majster AC Miláno vyplatí na prémiách každému zo zverencov Carla Ancelottiho za víťazstvo vo finálovom zápase nad Juventusom Turín po penaltovom rozstrele (3:2) 250 000 eur. Milánčania získali na manchesterskom štadióne Old Trafford už šiesty titul európskeho šampióna, za ktorý im Európska futbalová únia (UEFA) vyplatí 50 miliónov eur. (TASR)
HRÁČI AC Miláno po stredajšom triumfe v prestížnej Lige majstrov získali aj Taliansky pohár, keď v odvetnom finálovom stretnutí remizovali po góloch Rivalda a Inzaghiho na štadióne San Siro s AS Rím 2:2. Nerozhodný výsledok stačil zverencom trénera Carla Ancelottiho na zisk ďalšej cennej trofeje, pretože v prvom dueli zvíťazili rosso-neri vo večnom meste presvedčivo 4:1. (TASR)
BAYERN MNÍCHOV dosiahol v sobotu ďalší triumf, keď po majstrovskom titule získal aj Nemecký futbalový pohár. Nemecký veľkoklub triumfoval pred 70-tisíc divákmi vo finále nad 1. FC Kaiserslautern 3:1. Tréner Bayernu Ottmar Hitzfeld sa tak stal najúspešnejším nemeckým trénerom na klubovej úrovni, keď sa počas svojej trénerskej kariéry tešil zo zisku 15 cenných trofejí, čím prekonal Uda Latteka, ktorý s Bayernom Mníchov, Borussiou Mönchengladbach a FC Barcelona vybojoval 14 trofejí. (TASR)
FUTBALISTI AJ Auxerre sa stali víťazmi Francúzskeho pohára, keď vo finálovom stretnutí zdolali na Stade de France Paríž St. Germain 2:1 vďaka výbornej záverečnej pätnásťminútovke a zabezpečili si tak miestenku v prvom kole nového ročníka Pohára UEFA. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
10. máj 2024 21:32