StoryEditor

Český olympionik pozná odmeny. Náš nie

29.03.2007, 00:00

Český športovec za zlato na olympijských hrách 2008 v Pekingu získa odmenu jeden milión korún. Za striebro Český olympijský výbor vypísal prémiu 600-tisíc, za bronz 350-tisíc Kč. Dvojice majú za zlato sľúbených po 750-tisíc korún na osobu, viacčlenné družstvá od 300- do 500-tisíc korún na člena.
"Je to symbolická záležitosť. Vieme, že športovcov budú oceňovať aj prostredníctvom zväzov a sponzorov," povedal podpredseda českého olympijského výboru František Dvořák. Ďalšie príspevky budú olympijským športom plynúť v rámci olympijského rozvojového programu v podobe prostriedkov na prípravu a kvalifikačné turnaje. Česi prerozdelia spolu 56 miliónov korún, z toho 30 miliónov pôjde z vlastných zdrojov a zvyšok zo štátneho rozpočtu.
Na Slovensku sa o odmeňovaní olympionikov ešte neuvažuje. "To je ešte ďaleko, my sa prémiami pre olympionikov budeme zaoberať až v januári budúceho roku, keď budeme schvaľovať nomináciu do Pekingu," vysvetlil pre HN predseda Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
09. máj 2024 06:38