StoryEditor

Rusom za postup tri milióny USD

12.10.2005, 00:00
Tri milióny USD dostanú hráči Ruska za postup na MS v Nemecku. Pôvodná odmena pre zbornú bola 1,2 mil. USD, o jej zvýšenie sa postaral nový prezident Ruskej futbalovej únie Vitalij Mutko.

Tri milióny USD dostanú hráči Ruska za postup na MS v Nemecku. Pôvodná odmena pre zbornú bola 1,2 mil. USD, o jej zvýšenie sa postaral nový prezident Ruskej futbalovej únie Vitalij Mutko. Ten nahradil v apríli na poste hlavy ruského futbalu Vjačeslava Koloskova, ktorý rezignoval po 25 rokoch vo funkcii.
Štyridsaťšesťročný Mutko hneď po prevzatí žezla nahradil dovtedajšieho trénera Georgija Jarceva novým kormidelníkom Piotrom Siominom. Ruská komanda pod jeho vedením dohnala trojbodovú stratu a je reálne v hre o postup do baráže. "Pre víťazstvo urobíme všetko. Oba tímy sú približne na rovnakej úrovni, domáci však budú mať podporu domáceho publika. Ak Slovákov prevýšime v rýchlosti a využijeme naše šance, zvíťazíme. V nominácii mám ešte dve - tri miesta nedoriešené, presnú zostavu určím až v deň zápasu," uviedol Siomin. "Slovensko zdolalo cez víkend Estónsko aj bez niekoľkých zranených hráčov, aj to ukázalo jeho silu. My sme však prišli do Bratislavy vyhrať," doplnil trénera kapitán hostí Alexej Smertin.
Rusko má s vrcholnými podujatiami dostatočné skúsenosti. V ére osamostatnenia sa dostalo na záverečný turnaj ME a ME štyrikrát, v site kvalifikácie zostalo len pred MS 1998 vo Francúzsku a ME 2000 v Belgicku a Holandsku.
NOMINÁCIA RUSKA
Brankári:
Ovčinnikov (Lokomotiv Moskva), Akinfejev (CSKA Moskva), Borodin (Torpedo Moskva) u obrancovia: Jevsejev, Sennikov (obaja Lokomotiv), A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignaševič (všetci CSKA), Aňjukov (Zenit Petrohrad) u stredopoliari: Aldonin, Gusev (obaja CSKA), Biľjaletdinov, Izmajlov, Loskov (všetci Lokomotiv), Semak (Paríž St. Germain), Smertin (Charlton), Semšov (Torpedo), Bystrov (Spartak Moskva), Denisov (Zenit) u útočníci: Aršavin, Keržakov (obaja Zenit), Kiričenko (FK Moskva), Pavľjučenko (Spartak)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 15:49