StoryEditor

Hossa naďalej dominuje

05.11.2006, 23:00
Päť slovenských hokejistov sa bodovo presadilo v sobotňajších stretnutiach zámorskej NHL. Do povedomia sa dostal aj Marián Hossa, ktorý je opäť na čele kanadského bodovania najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete.

Päť slovenských hokejistov sa bodovo presadilo v sobotňajších stretnutiach zámorskej NHL. Najviac na seba upozornil útočník Phoenixu Ladislav Nagy, ktorý zaznamenal v súboji proti Los Angeles tri asistencie. Výraznou mierou tak prispel k výhre "kojotov" 6:4. Do povedomia sa dostal aj Marián Hossa, ktorý je opäť na čele kanadského bodovania najprestížnejšej hokejovej súťaži na svete.

Vystriedal Jágra
Útočník Atlanty Marián Hossa potvrdil svoju skvelú formu na ľade New Yorku Islanders a doviedol Atlantu k jubilejnému desiatemu víťazstvu v sezóne. Trashers zvíťazili 4:1. Vďaka jednému gólu a asistencii ho vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. "Je veľmi dobre, že nám dnes v ofenzíve pomohli aj chlapci z tretieho a štvrtého útoku. V sezóne síce nedávajú veľa gólov, no keď nejaké strelia, ide o veľmi dôležité góly," povedal Hossa, ktorý na čele kanadského bodovania vystriedal českú hviezdu Jaromíra Jágra.

Zedník si oddýchne
Skúsený slovenský hokejový krídelník Washington Capitals Richard Zedník nedohral piatkový domáci zápas "Caps" proti tímu Atlanta Trashers (3:4), keď počas druhej tretiny odstúpil pre zranenie. Vedenie klubu zatiaľ odmietlo uviesť dôvod absencie odchovanca banskobystrického hokeja v zostave Capitals v ďalších zápasoch. Predpokladaná týždenná absencia však vedie k špekuláciám zámorských médií, ktoré špekulujú o otrase mozgu slovenského útočníka. Tieto správy však washingtonský klub nepotvrdil. Iné americké médiá zasa píšu o zlomenine zápästia, ktorá by Zedníka vyradila na viac ako sedem dní.

Slováci v sobotu
Nagy (Phoenix) 3 A
Demitra (Minnesota) 1 G + 1 A
Hossa (Atlanta) 1 G + 1 A
Chára (Boston) 1 G
Višňovský (Los Angeles) 1 A
Poznámka: G - góly, A - asistencie

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 08:16