StoryEditor

Zuzulová vyrovnala historický rekord

18.03.2007, 23:00
Veľmi dobrú lyžiarsku sezónu zakončila slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová výborným výsledkom. Vo finálovom závode slalomu svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide obsadila tretie miesto. V celkovom hodnotení slalomu tak obsadila piate miesto a vyrovnala najlepšie koncosezónne umiestnenie slovenskej zjazdárky vo Svetovom pohári. Jediný raz sa to doteraz podarilo Jane Šoltýsovej v sezóne 1979/80 v hodnotení zjazdu.

Veľmi dobrú lyžiarsku sezónu zakončila slovenská zjazdárka Veronika Zuzulová výborným výsledkom. Vo finálovom závode slalomu svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide obsadila tretie miesto. V celkovom hodnotení slalomu tak obsadila piate miesto a vyrovnala najlepšie koncosezónne umiestnenie slovenskej zjazdárky vo Svetovom pohári. Jediný raz sa to doteraz podarilo Jane Šoltýsovej v sezóne 1979/1980 v hodnotení zjazdu. "Som veľmi spokojná. Vážim si všetky tri umiestnenia na stupni víťazov v tejto sezóne, ale aj ďalšie výborné výsledky. Najlepší pocit mám asi teraz, lebo som úspešne zakončila sezónu," povedala Zuzulová.
K pozitívam sezóny 2006/2007 v podaní Veroniky Zuzulovej patrí aj fakt, že okrem slalomu začala pravidelne jazdiť vo Svetovom pohári aj obrovský slalom a superkombináciu. V slalome sa navyše stala aj celkovou víťazkou Európskeho pohára. "Teraz ma ešte čakajú majstrovstvá Slovenska v Jasnej. Bude to zábava a vlastne aj povinnosť, keďže som zo Slovenska," dodala Zuzulová.

SLALOMY V TEJTO SEZÓNE:
Mesto Umiestnenie
Lenzerheide (Švaj.) 3
Sierra Nevada (Šp.) 3
Kranjska Gora (Slo.) 3
Val d´Isere (Fr.) 5
Zwiesel (Nem.) 6
Semmering (Rak.) 7
Záhreb (Chorv.) 9
Aspen (USA) 17

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 06:50