StoryEditor

Miroslav Šatan: Na postup cez Švédov si veríme

09.05.2007, 00:00
Zlatý medailista a kapitán majstrov sveta z roku 2002 vo švédskom Göteborgu. Miroslav Šatan povedie s kapitánskym "céčkom" slovenský reprezentační tím do najdôležitejšieho zápasu národného tímu na majstrovstvách sveta v Moskve. "V rozhodujúcom súboji bude náš výkon ešte lepší, ako sme predvádzali doteraz," povedal pre náš denník Šatan.

Čaká vás súboj o všetko, štvrťfinále so Švédskom. Aká je nálada v národnom tíme pred týmto súbojom?
- Samozrejme, nálada je dobrá. Veríme si, že môžeme postúpiť cez tohto súpera do semifinále majstrovstiev sveta a bojovať tak o medaily. Mali sme približne 10 dní na zistenie, kto a aké úlohy môže v mužstve vykonávať. Preto dúfam, že v tomto rozhodujúcom súboji bude náš výkon ešte lepší, ako sme predvádzali doteraz.

Švédi dosahujú na šampionáte výborné výsledky a pritom nemajú v kádri hráčov zo zámorskej NHL. Čím je to podľa vás?
- Doteraz prehrali iba jediný zápas (2:4 s Ruskom, pozn. red.) v ostatných víťazili. Je to veľmi silné mužstvo, sú nebezpeční ako celok, ako mužstvo. Nemajú v tíme žiadne výrazné osobnosti, avšak majú vyrovnané formácie a v tom je ich sila.

Kadiaľ by mohla viesť cesta k úspechu v stretnutí proti súperovi zo Škandinávie?
- Je dôležité, aby sme sa vyvarovali v zápase zbytočných chýb, pretože švédski hráči ich dokážu ihneď potrestať. Musíme hrať našu hru a na ľade dodržiavať to, na čom sa pred stretnutím dohodneme.

Po odohratí štyroch súbojov v piatich dňoch ste mali na šampionáte dva voľné dni. Ako ste ich strávili?
- V pondelok sme mali celý deň voľný. Zamerali sme sa na oddychovanie po náročnom programe v osemfinálovej skupine a regeneráciu. Včera sme mali hodinový tréning a prípravu s trénermi na štvrťfinálový zápas proti Švédsku.

Bude pre našu reprezentáciu výhodou, že sme mali na oddych dva dni, kým Švédi iba jeden?
- Tak to sa uvidí až v samotnom zápase. Ale myslím si, že bolo pre nás veľmi dobré, že sme mali k dispozícii dva voľné dni. Tie nám po náročnom programe určite do kľúčového súboja na turnaji pomohli.

Veľa sa hovorilo o nepriaznivom programe nášho mužstva na turnaji. Nie ste zvyknutý zo zámorskej ligy na taký náročný program?
- Ani v zámorskej profilige sa nikdy nestane, aby jedno mužstvo odohralo štyri súboje v priebehu piatich dní. Najviac, asi dvakrát v priebehu sezóny, hrá tím tri zápasy za štyri dni. A v NHL sa vždy hrá na štyri formácie, ibaže na tomto šampionáte tréneri neraz stiahli hru len na tri. Aj preto to bolo pre všetkých hráčov nášho tímu náročné.

Čo sa udialo v kabíne nášho tímu po prehrách so zámorskými súpermi? Čo rozhodlo o víťazstve nad Českom?
- Po každom zápase sa snažíme debatovať o veciach, ktoré v našej hre nefungujú, a bolo tak i pred súbojom s Českom. Potrebovali sme vyhrať, aby sme sa utvrdili v tom, že pokyny a veci, o ktorých hovoríme, dokážeme preniesť na ľadovú plochu. To nám prinieslo v tomto súboji úspech.

KAPITÁN NA ŠAMPIONÁTE
Odohrané zápasy 6
Góly 1
Prihrávky 6
Body 7
Trestné minúty 4

01 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Cesta do pekla dláždená politikmi 02 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Maľované srdcom pre deti 03 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Číslo 04 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Koniec dobrodružstva s populistami 05 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: listy, maily, kontakty 06 - Modified: 2003-05-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Všetci sme trochu...
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. máj 2024 23:52