StoryEditor

Németh bude konečne hrať, mieri do Nemecka

28.08.2006, 00:00
Slovenský futbalista Szilárd Németh v sobotu podpísal dvojročnú zmluvu s nemeckým bundesligovým klubom Alemannia Aachen.

Slovenský futbalista Szilárd Németh v sobotu podpísal dvojročnú zmluvu s nemeckým bundesligovým klubom Alemannia Aachen.
"Poslednou podmienkou vstupu kontraktu do platnosti sú dnešné zdravotné testy, ale som presvedčený, že by tam už nemal nastať žiadny problém. Máme veľkú radosť, že sa nám niekoľko dní pred koncom prestupového obdobia podarilo nájsť pre ´Sziliho´ uplatnenie v jednej z najkvalitnejších európskych futbalových súťaží -- je to dobré pre neho i reprezentáciu," skonštatoval Némethov zástupca Karol Csontó.
Člen širšej nominácie Dušana Galisa pre kvalifikačné stretnutia EURO 2008 proti Cypru a Česku naposledy hrával vo francúzskom Racingu Štrasburg, ktorý však vypadol z najvyššej súťaže a Némethovi po skončení sezóny vypršala zmluva. Predtým pôsobil päť rokov v anglickom FC Middlesbrough.
"Veril som, že nejaká dobrá ponuka príde. Bol som trpezlivý, ale futbal mi už chýbal. Aachen prišiel prvý s konkrétnou ponukou. Povedali, že majú záujem o taký typ hráča, ako som ja. Bolo to z ich strany korektné," komentoval Németh. Najlepší slovenský reprezentačný strelec bol v poslednom čase mimo futbalu, kontakt s loptou mu už chýbal.
"Teším sa už na futbalové tréningy, potrebujem také dva -- tri týždne, aby som sa do toho dostal. Teraz sa však najprv sústredím na kvalifikačné zápasy s Cyprom a proti Česku, keďže som v nominácii," dodal Németh, ktorý v minulosti hrával aj za Inter Bratislava, Slovan Bratislava a 1. FC Košice.

Némethova kariéra
Kluby
Počet zápasov: 269
Góly: 101
Reprezentácia
Počet zápasov: 55
Góly: 21

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 12:31