StoryEditor

Stop Dobiášovi, Bachratý na disciplinárku o týždeň

07.04.2006, 00:00
Disciplinárna komisia potrestala zastavením súťažnej činnosti na osem stretnutí zatiaľ iba nitrianskeho útočníka Petra Dobiáša, ktorý v 78. min. nešetrným zákrokom zranil trnavského kapitána Mareka Ujlakyho -- ten si zrejme súťažne nezahrá až do skončenia jarnej časti Corgoň ligy. Trest asi neminie ani rozhodcu Jozefa Kačengu, ktorý udelil za spomínaný zákrok Dobiášovi iba žltú kartu

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového (SFZ) včera prerokovala v ostatných dňoch veľmi medializované okolnosti zo sobotňajšieho stretnutia 25. kola Corgoň ligy Spartak Trnava -- FC Nitra (0:1), po ktorom vzniesla trnavská strana viaceré obvinenia. Disciplinárna komisia potrestala zastavením súťažnej činnosti na osem stretnutí zatiaľ iba nitrianskeho útočníka Petra Dobiáša, ktorý v 78. min. nešetrným zákrokom zranil trnavského kapitána Mareka Ujlakyho -- ten si zrejme súťažne nezahrá až do skončenia jarnej časti Corgoň ligy. Trest asi neminie ani rozhodcu Jozefa Kačengu, ktorý udelil za spomínaný zákrok Dobiášovi iba žltú kartu a vraj mal odpískať aj dva pokutové kopy. Rozhodcovská komisia SFZ medzitým Kačengovi pozastavila delegácie na ďalšie súťažné stretnutia a dnes bude o jeho výkone rokovať súťažný úsek SFZ. Jeho členovia si okrem vypočutia Kačengu a delegáta stretnutia Jána Bottu prezrú a zhodnotia aj podrobnú analýzu inkriminovaného zápasu.
Pokiaľ ide o riešenie následných viacerých obvinení trnavských funkcionárov na adresu FC Nitra i SFZ, disciplinárka si predvolala na stredu 12. apríla prezidenta Spartaka Jozefa Bachratého, manažéra klubu Martina Raymana a trénera A-mužstva Jozefa Adamca, aby vysvetlili a zdokladovali vznesené obvinenia.
Včera po prvý raz po volebnej konferencii SFZ rokoval tiež jeho výkonný výbor. Zaoberal sa taktiež vyjadreniami Bachratého, ktorý na oficiálnej tlačovej konferencii klubu vážne spochybnil objektivitu rozhodovania v Corgoň lige a naznačil, že v slovenskom futbale existujú nekalé praktiky. Členovia výkonného výboru sa dištancovali od vyjadrení Bachratého a vyzvali ho, aby svoje tvrdenia aj hodnoverne preukázal.
Výkonný výbor ďalej rozhodol, že finále Slovenského pohára (v pondelok 8. mája 2006), za ktorého organizátora bol pôvodne určený MFK Ružomberok, ale neskôr sa tohto práva vzdal, bude na štadióne Interu Bratislava.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 00:28