StoryEditor

Zuzulová opäť medzi elitou

25.02.2007, 23:00
Dohady o tom, či vystúpenie slovenskej lyžiarky Veroniky Zuzulovej na majstrovstvách sveta vo Švédsku bolo úspešné, sa skončili. "Som spokojná. Trináste miesto v slalome nie je zlé."

Dohady o tom, či vystúpenie slovenskej lyžiarky Veroniky Zuzulovej na majstrovstvách sveta vo Švédsku bolo úspešné, sa skončili. "Som spokojná. Trináste miesto v slalome nie je zlé," povedala po šampionáte pre HN Zuzulová. Mala však na viac. Potvrdila to vo včerajšom slalome Svetového pohára, keď v španielskej Sierra Nevade obsadila tretie miesto. Už druhýkrát v sezóne sa tak dostala na stupne víťazov, keď v januári skončila v slalome v Kranjskej Gore taktiež na bronzovej pozícii.
22-ročná Bratislavčanka bola po prvom kole, ktorého trať postavil jej otec a tréner Timotej Zuzula, na treťom mieste. V druhom kole išla od úvodných bránok opatrnejšie a dosiahla až jedenásty najlepší čas. Aj ten jej však stačil na udržanie si pozície z prvého kola. Úradujúca majsterka sveta z nedávneho šampionátu vo švédskom Aare Češka Šárka Záhrobská skončila šiesta. Víťazkou v Sierra Nevade sa stala slalomárska suverénka tejto sezóny Svetového pohára, Rakúšanka Marlies Schildová, pre ktorú to bol už šiesty triumf v najtočivejšej disciplíne v aktuálnej sezóne.
Naša najlepšia lyžiarka sa vďaka 60 bodom posunula v celkovom hodnotení SP už na osemnáste miesto, v hodnotení slalomu si upevnila svoje postavenie na 7. priečke.

Zuzulovej najlepšie výsledky v tejto sezóne
3. miesto - Sierra Nevada (25. 2. 2007)
3. miesto - Kranjska Gora (7. 1. 2007)
5. miesto - Val d´Isere (21. 12. 2006)
7. miesto - Semmering (29. 12. 2006)
9. miesto - Záhreb (4. 1. 2007)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:05