StoryEditor

Tip na víkend

02.06.2006, 00:00

V Starom háji boj o tri milióny
(Bratislava KT)
Na Závodisku v bratislavskom Starom háji bude v nedeľu o 13.30 h. jeden z dvoch vrcholov prebiehajúcej dostihovej sezóny --- 28. ročník medzinárodného mítingu Turf-gala. Predstaví sa 98 koní z Česka, Nemecka, Poľska a Rakúska a domácich stajní. O časť z celkovej dotácie 3 169 000 korún sa budú usilovať renomovaní zahraniční džokeji, medzi nimi aj 13. muž aktuálneho ostrovného rebríčka Ír Johan Francis Egan, "vo svojej kariére vyhral vyše 100 dostihov, majiteľom koní zarobil viac ako 1 600 000 libier, často štartuje na dostihoch v Dubaji a Hongkongu," informoval riaditeľ závodiska Marián Šurda.
Po takmer 8-ročnej odmlke príde do Bratislavy v Nemecku pôsobiaci a permanentne sa umiestňujúci v tamojšej TOP desiatke Slovák Jozef Bojko. Bude stopercentne vyťažený, lebo je prihlásený na všetkých deväť dostihov, takže v sedlách svojich koníkov absolvuje takmer 16 kilometrov.
Pikantériou bude aj štart 3-ročného írskeho hnedáka RYANA zo stajne MPL Racing majiteľa Vlastimila Pikslu. Z doterajších 4 vystúpení zaznamenal štyri víťazstvá. Budú ho sledovať aj agenti z Írskej spoločnosti BBA, ktorí majú eminentný záujem o jeho kúpu. Odborníci tvrdia, že ponúkaná suma je trikrát vyššia ako pôvodná nákupná, ktorá bola 17 libier.
Pripravený je aj bohatý sprievodný program: vystúpenie mažoretiek, preteky chrtov, latinskoamerické tance, autogramiáda MISS 2006 Magdalény Šebestovej, prvej a druhej vicemiss Zuzany Lazovej a Dagmar Ivanovej a súťaž o najelegantnejšiu dámu v klobúku. Pre deti sú pripravené súťaže, rozprávky, vozenie na športových koníkoch a bizón rodeo. Vstupné je 40 korún, dôchodcovia, študenti a vojaci 20 korún, deti do 10 rokov zadarmo.
Náš tip na poradie v cieli: Veľká cena Slovenska, dotácia 900-tisíc korún: Tempel Tänzer (č. 9) -- Ready for Life (3) -- Vadual (6).


menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
17. apríl 2024 00:17