StoryEditor

Beckham: Anglicko ma nepotrebuje

20.09.2006, 00:00
Podľa bývalého kapitána anglickej futbalovej reprezentácie Davida Beckhama je kvalita súčasného kádra Albionu natoľko vysoká, že by ho súčasný kormidelník Steve McClaren už nemusel potrebovať na zabezpečenie účasti na EURO 2008.

BRATISLAVA -- Podľa bývalého kapitána anglickej futbalovej reprezentácie Davida Beckhama je kvalita súčasného kádra Albionu natoľko vysoká, že by ho súčasný kormidelník Steve McClaren už nemusel potrebovať na zabezpečenie účasti na EURO 2008. Tridsaťjedenročný stredopoliar španielskeho kráľovského veľkoklubu Real Madrid, ktorý nosil v národnom tíme kapitánsku pásku za "panovania" kormidelníka Svena-Görana Erikssona šesť rokov (2000 -- 2006), vypadol z nominácie Anglicka po neúspechu na tohtoročných majstrovstvách sveta v Nemecku.
"Som si istý, že sa kvalifikujeme aj bez mojej pomoci. Anglicko má veľmi dobré mužstvo zložené z množstva kvalitných futbalistov. Nový tréner prinesie do tímu oživenie, ale najdôležitejší sú aj tak hráči," uviedol Beckham, ktorého na pravej strane stredovej formácie v úvodnom kvalifikačnom dvojzápase výborne zastúpil Steven Gerrard a jeho dres s číslom 7 mal na sebe Owen Hargreaves. Hoci bude defenzívny stredopoliar Bayernu Mníchov mimo hry pre zlomeninu nohy až do novembra a pre problémy s kolenom nebude k dispozícii ani Aaron Lennon, bývalý hráč Manchestru United neočakáva telefonát od Steva McClarena pred ďalším kvalifikačným dvojstretnutím proti Macedónsku a Chorvátsku.
"Momentálne nerozmýšľam nad tým, že by som znovu hral za Anglicko. To je na rozhodnutí iných ľudí. Teraz sa sústredím na svoje výkony v Španielsku. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť," dodal Beckham. lm, SITA

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 22:48