StoryEditor

Košice vyradili obhajcu, Nitra vyrovnala

13.03.2006, 23:00
Hokejisti Košíc sa stali prvými semifinalistami slovenskej T-Com extraligy, keď najrýchlejším možným spôsobom vyradili vo štvrťfinále bratislavský Slovan.

Hokejisti Košíc sa stali prvými semifinalistami slovenskej T-Com extraligy, keď najrýchlejším možným spôsobom vyradili vo štvrťfinále bratislavský Slovan. Obhajcovia minuloročného prvenstva podľahli východniarom aj v druhom domácom zápase (2:3) a zaslúžene sa s nadstavbovou časťou rozlúčili už vo štvrťfinále. Nitra po víťazstve 1:0 v Skalici dokázala vyrovnať stav série na 2:2.
Belasí vo štvrťfinálovej sérii s Košicami dokonale "vyhoreli". Po dvoch prehraných zápasoch na ľade Košičanov nielenže nedokázali v domácom prostredí vývoj sérií obrátiť, ale po dvoch prehrách sa s nadstavbovou časťou súťaže museli nečakane rýchlo rozlúčiť. Pre zverencov trénera Jána Jaška bol najväčšou prekážkou brankár Košíc Ján Laco, ktorý za svoj chrbát pustil v dvoch bratislavských zápasoch len dve strely. Vo včerajšom zápase viedli hostia v 46. minúte už 3:0 a o osude stretnutia sa zdalo byť rozhodnuté. Cíger a Prekop ešte dokázali zápas zdramatizovať, ale na viac už belasí nemali.
Oveľa vyrovnanejšie sa vyvíja séria medzi Nitrou a Skalicou. Po nedeľňajšom domácom víťazstve Skalice v predĺžení sa podarilo víťazovi základnej časti opäť vyrovnať stav série, keď včera zásluhou gólu Mojmíra Musila zvíťazili hostia 1:0.
Dnes sú na programe tretie zápasy druhých dvoch štvrťfinálových dvojíc. V súbojoch Poprad -- Trenčín a Žilina -- Zvolen budú chcieť domáce mužstvá zvýšiť svoj náskok, keďže v sérii prekvapujúco vedú 2:0 na zápasy.

Štvrťfinále -- pondelok
Nitra (1) -- Skalica (8)
2:2 na zápasy
Štvrtý zápas:
Skalica -- Nitra 0:1 (0:1, 0:0, 0:0), gól: 15. Musil

Košice (2) -- Slovan (7)
4:0 na zápasy
Štvrtý zápas:
Slovan -- Košice 2:3 (0:0, 0:1, 2:2), gól: 47. Cíger, 52. Prokop -- 37. Bartoš, 45. Dravecký, 46. Lipiansky

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 10:30