StoryEditor

Slováci remizovali s Českom

21.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA
Slovenskí hokejoví reprezentanti remizovali v druhom prípravnom stretnutí s Českom v Žiline 2:2, hoci ešte v 50. minúte prehrávali o dva góly. Napriek skvelému finišu zverenci trénera Františka Hossu nedokázali vrátiť odvekému rivalovi prehru 1:2 z úvodného stredajšieho merania síl v Ostrave. Západného suseda nezdolali už päť zápasov.

Slovenskí hokejoví reprezentanti remizovali včera v druhom prípravnom stretnutí s Českom v Žiline 2:2, hoci ešte v 50. minúte prehrávali o dva góly. Napriek skvelému finišu zverenci trénera Františka Hossu nedokázali vrátiť odvekému rivalovi prehru 1:2 z úvodného stredajšieho merania síl v Ostrave. Západného suseda nezdolali už päť zápasov.
Po obojstranne rozpačitom úvode sa domácim naskytli v 8. min dve veľké šance, no Hujsa a ani Nedorost Hniličku v českej bránke neprekabátili. Úspešnejší v koncovke boli v 19. min hostia, keď po Peterkovom priťuknutí otvoril skóre Kudrna. Na začiatku druhej časti si sadol na trestnú lavicu Štrbák za hákovanie a Kudrna presilovku za necelú minútu využil na strelenie svojho druhého gólu. Zato Slováci sa v početnej výhode trápili a neuspeli ani v krátkej hre piatich proti trom. To, čo sa Hossovcom nepodarilo za celé dve tretiny, dobehli v záverečnom dejstve. V priebehu 59 sekúnd sa do streleckej listiny zapísali Húževka a Rastislav Pavlikovský a vyrovnali skóre. Keďže v samom konci nepochodil pred Lašákom nekrytý Peterek, zrodila sa pod Dubňom zaslúžená remíza.
PRÍPRAVA PRED MS
Slovensko -- Česko 2:2 (0:1, 0:1, 2:0), góly:
50. Húževka, 51. Rast. Pavlikovský -- 19. a 23. Kudrna, rozhodovali: P. Jonák -- Mášik, Novák (všetci SR), 2138 divákov

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
11. máj 2024 21:13