StoryEditor

Valachovič opäť hrdinom, tentoraz smutným

16.09.2005, 00:00
Futbaloví fanúšikovia boli tento týždeň v pozore. Svoju ďalšiu kapitolu totiž začala písať prestížna klubová súťaž Liga majstrov, ktorá so železnou pravidelnosťou prináša fanúšikom tejto najpopulárnejšej kolektívnej hry fantastické zápasy. V úvodných stretnutiach skupinovej fázy nechýbali dramatické okamihy, krásne góly či prekvapujúce výsledky.

Futbaloví fanúšikovia boli tento týždeň v pozore. Svoju ďalšiu kapitolu totiž začala písať prestížna klubová súťaž Liga majstrov, ktorá so železnou pravidelnosťou prináša fanúšikom tejto najpopulárnejšej kolektívnej hry fantastické zápasy. V úvodných stretnutiach skupinovej fázy nechýbali dramatické okamihy, krásne góly či prekvapujúce výsledky.
Päť Slovákov
Po utorkovom vystúpení Artmedie Bratislava v domácom zápase s Interom Miláno (0:1) mal slovenský futbal zastúpenie aj v stredajšom programe. Do bojov zasiahla pätica legionárov. Najčastejšie skloňovaným menom bol určite obranca Rapidu Viedeň Jozef Valachovič. Muž, ktorý sa dvomi gólmi výrazne podieľal na postupe viedenského klubu do hlavnej fázy, bol tentoraz smutným hrdinom zápasu s Bayernom Mníchov (0:1). V domácom súboji s nemeckým veľkoklubom nepremenil v 82. minúte za stavu 0:1 pokutový kop. Viedenský Rapid tak naďalej čaká na historické víťazstvo v skupinovej fáze Ligy majstrov. Okrem Valachoviča odohral v domácom drese celý zápas aj ďalší slovenský reprezentant Peter Hlinka.
Aj v základnej zostave pražskej Sparty v stretnutí s Ajaxom Amsterdam figurovali dvaja členovia Galisovho reprezentačného tímu. Martin Petráš a Karol Kisel boli spolu so svojimi spoluhráčmi blízko k víťazstvu nad holandským tímom, keď po nádhernej strele striedajúceho Matušoviča vyhrávali v druhom polčase 1:0. Futbalová spravodlivosť na Letnej zaúradovala v nastavenom čase. Aktívnejší a futbalovejší hostia sa dočkali vyrovnávajúceho gólu po exportnej rane Sneijdera. Navyše, krátko potom mohol Charisteas dať víťazný gól hostí, ale grécky útočník tesne minul Blažekovu bránu.
Ani posledný slovenský legionár Marek Špilár sa z víťazstva netešil. Po dlhšej pauze spôsobenej svalovým zranením sa slovenský obranca v drese FC Bruggy vrátil do základnej zostavy belgického majstra už v poslednom ligovom kole, v ktorom FC Bruggy zvíťazil nad St. Truiden 2:1. Špilár dohral proti favorizovanému Juventusu Turín celý zápas, no prehre 1:2 nezabránil. Naopak, prvý gól Juventusu z priameho kopu z kopačky Nedvěda padol práve po jeho faule.
Hanba Realu
Najväčšie prekvapenie utorkového programu videli fanúšikovia francúzskeho Lyonu. Ich miláčikovia totiž rozdielom triedy zdolali madridský Real 3:0, keď všetky góly strelili už v prvom polčase, a to ešte Juninho nepremenil pokutový kop. "Vôbec sa neznepokojujem, podľa mňa sme hrali dobre. Hrali sme oveľa lepšie ako v ligovom zápase proti Celte, len sme skrátka nestrelili góly," cituje agentúra TASR brazílskeho trénera bieleho baletu Vanderleia Luxemburga, pod ktorým sa poriadne roztriasla trénerská stolička. O veľkú senzáciu sa v stredu takmer postarali futbalisti švajčiarskeho klubu FC Thun. Hostia prišli na pôde Arsenalu Londýn o zisk cenného bodu až v druhej minúte nadstaveného času. Na Highnury hrali domáci od 43. minúty bez vylúčeného van Persieho, avšak rozhodujúci úder na 2:1 dal holandský veterán Dennis Bergkamp, ktorý ešte krátko pred začiatkom sezóny nemal isté ročné predĺženie zmluvy.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 22:37