StoryEditor

Ovečkinova bodová séria pokračuje

18.10.2005, 00:00
Autor:
HNHNTASRTASR

Zo štyroch slovenských hokejistov sa v noci na pondelok v ďalšej sérii zápasov NHL presadili dvaja králi z Los Angeles. Ľubomír Višňovský mal podiel na dvoch a Pavol Demitra na jednom z troch gólov Kings, ktorí zdolali Columbus 3:1. Obranca Višňovský v 9. minúte prihral v presilovej hre na úvodný gól Derekovi Armstrongovi a ešte v prvej tretine opäť v početnej výhode začal akciu, ktorú po pase Pavla Demitru dokončil Mike Cammalleri. "Niekoľkokrát sme si pekne vymenili puk, pomohli ďalší spoluhráči a presne to je ten recept na dobrú presilovku," povedal Cammalleri, v minulej sezóne najlepší strelec AHL. Tretiu výhru vo svojom treťom vystúpení vychytal brankár kráľov Jason LaBarbera. Ďalší slovenský zadák Radoslav Suchý odohral v drese "modrokabátnikov" takmer 19 minút. Famózna séria talentovaného útočníka Washingtonu Alexandra Ovečkina sa nezastavila ani v zápase proti obhajcovi trofeje Tampe Bay Lightning (3:2 po sam. nájazdoch). Ruský mladík asistoval pri góle Dainiusa Zubrusa, ktorým litovský rodák vyrovnal na 2:2, a bodoval tak v každom zo siedmich stretnutí Capitals. Ovečkin má zatiaľ na svojom konte osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. Navyše, bronzový medailista z tohtoročných MS premenil aj samostatný nájazd v rozstrele, no víťazný gól si pripísal jeho český spoluhráč Petr Sýkora.
Gáborík sa vracia do zostavy Wild
Kanonier Minnesoty Marián Gáborík sa po pauze zavinenej natiahnutými slabinami vracia do zostavy svojho zámorského hokejového klubu. Slovenský reprezentačný krídelník by mal nastúpiť v dnešnom dueli NHL proti San Jose Sharks. Už cez víkend generálny manažér Wild Doug Risebrough Gáboríkovi po porade s trénermi oznámil, že jeho "comebacku" už dlho nebudú brániť. Trenčiansky rodák figuroval na súpiske pred domácim zápasom proti Anaheimu (4:1), no napokon sa ho rozhodol ešte šetriť. "Viem, že sa Gabby cíti už dobre. Aj keď sa vráti na ľad, neodvedie ešte 100-percentný výkon, no bude sa mu blížiť. O dva dni môže byť ešte lepšie pripravený než teraz," povedal Risebrough. Gáborík vynechal prvých šesť zápasov, v ktorých divosi získali 7 bodov za tri víťazstvá a jednu prehru po predĺžení.
NHL
Výsledky:
Washington -- Tampa Bay 3:2 s.n., Minnesota -- Anaheim 4:1, Los Angeles -- Columbus 3:1 (za domácich Višňovský 0+2, Demitra 0+1), Vancouver -- Dallas 5:2.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
05. máj 2024 04:27