StoryEditor

V Ružomberku bude dnes vstup na futbal voľný

16.05.2006, 00:00

Na dnešný šláger 33. kola futbalovej Corgoň ligy MFK Ružomberok -- Artmedia Bratislava, ktorý už môže veľa napovedať v otázke majstrovského titulu v aktuálnom ročníku, budú mať diváci vstup voľný. Očakáva sa, že štadión bude plný, teda s osemtisícovou diváckou kulisou. Z Petržalky sú ohlásené dva autobusy fanúšikov.
Arbitri sú z Rakúska
Zápas nepovedú arbitri z domácej nominačnej listiny. Vzhľadom na význam tohto zápasu sa vedenie Slovenského futbalového zväzu rozhodlo zveriť duel rakúskym rozhodcom. Hlavným bude Stefan Messner, ktorý je aj na listine rozhodcov Medzinárodnej futbalovej federácie, na čiarach mu budú asistovať Klaus Strasser a Christian Dintar. Vedúci tím tabuľky z Ružomberka má štyri kolá pred koncom súťažného ročníka dvojbodový náskok pred úradujúcim majstrom z Petržalky.
Púchov povolal psychológov
Rovnako zaujímavý boj sa odohráva aj v tých najspodnejších priečkach tabuľky, kde ide o to, či v budúcom ročníku bude hrať v novej, dvanásťčlennej podobe najvyššej súťaže bratislavský Inter alebo Matador Púchov. Rozdiel medzi týmito súpermi je iba dvojbodový. Inter by v súboji s Nitrou mal už konečne naplno zabodovať. Veď naposledy sa mu to podarilo v 25. kole s Púchovom (2:1) a odvtedy ťahá sedemzápasovú šnúru bez bodu. "Pre zranenie mi budú chýbať Kunzo a Šedivý, po treste už budeme mať k dispozícii Matoviča," informoval tréner žlto-čiernych Ladislav Jurkemik. Väčšie problémy majú Púchovčania. "Psychologicky sme na tom zle. Treba vyvetrať hlavy. Diagnóza je katastrofálna, aj preto sme do tímu povolali dvoch psychológov, aby dali chlapcov na dnešný zápas v Trenčíne dokopy. Práve po doobedňajšom tréningu s hráčmi pracovali. No nevzdávame sa, o záchranu chceme ešte zabojovať," hovorí tréner Matadoru Juraj Ančic.

Kto s kým v boji o záchranu
Hrá sa ešte o dvanásť bodov. Pri súčasnej forme oboch tímov, keď zväčša len strácajú body, sa ukazuje, že zrejme rozhodujúci bude duel 34. kola Púchov -- Inter v utorok 23. mája. Ak Púchov vráti Interu to, čo mu 1. apríla nechal, mohol by mať prevahu minimálne o jeden bod.
Najbližší súperi zachraňujúcich sa tímov
Inter:
Nitra (d), Púchov (v), Žilina (d), Artmedia (v)
Púchov: Trenčín (v), Inter (d), Trnava (v), Nitra (d)

Dnešný program 33. kola: Inter Bratislava -- Nitra, Ružomberok -- Artmedia Bratislava (Stefan Messner -- Klaus Strasser, Christian Dintar, všetci Rak.), Banská Bystrica -- Žilina (17), Trenčín -- Púchov, Trnava -- Dubnica nad Váhom (19).

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. jún 2024 19:14