StoryEditor

Kanonier Šatan naháňa Jágra

27.10.2005, 00:00
Autor:
HNHNTASRTASR

Pätnásť slovenských hokejistov sa predstavilo v ôsmich nočných zápasoch zámorskej NHL, pričom bodovo sa presadili deviati. Zhodne dva body si pripísali Miroslav Šatan a Marián Hossa v dueli New Yorku Islanders s trápiacou sa Atlantou (4:3). Ostrovania skórovali v 9. minúte zo svojej druhej strely, keď Šatan zápästím prekonal brankárskeho nováčika Berkhoela a zaznamenal svoj siedmy gól sezóny (viac má na svojom konte už iba česká hviezda Rangers Jaromír Jágr - 10). Nová posila Isles v druhej časti prihrala aj na gól ruskému Alexejovi Jašinovi. Z tria Slovákov v drese Thrashers Hossa, Peter Bondra, Ronald Petrovický sa bodovo presadil len bývalý ottawský kanonier Bondra (0+2). Bilanciou 0+2 sa mohol pochváliť aj Michal Handzuš, ktorý mal prsty v oboch góloch Philadelphie na ľade Montrealu (2:3 pp). Montreal, v zostave stále bez zraneného Richarda Zedníka, však ešte do konca riadneho hracieho času vyrovnal zásluhou najproduktívnejšieho hráča mužstva v poslednom ročníku Ribeira, a ten istý hokejista napokon v predĺžení aj rozhodol, že dva body zostávajú v Bell Centre. Na svoje prvé víťazstvo stále čakajú tučniaci z Pittsburghu, ktorí zaznamenali vôbec najhorší vstup do sezóny za posledných 39 rokov. Tentoraz si na nich pochutnali floridskí panteri, aj keď plný bodový zásah si z Mellon Areny odniesli až v predĺžení (4:3). Diváci mohli sledovať stretnutie dvoch dlhoročných dvojičiek - domáceho Jozefa Stümpela a Žigmunda Pálffyho v drese hostí. Obe reprezentačné opory si pripísali bratsky po jednej asistencii.
K výhre Phoenixu nad St. Louis (5:4 pp) pomohol slovenský útočník Ladislav Nagy, ktorý svojmu bývalému klubu strelil jeden gól z presilovky a pridal asistenciu na vyrovnávajúcom góle Mika Comrieho. Slovenské body videli aj vypredané tribúny v Kalifornii, kde Ľubomír Višňovský s krajanom Pavlom Demitrom pripravili úvodný gól veľkej nádeji losangeleských kráľov Mikovi Cammallerimu. Kings napokon zdolali Anaheim 3:1.
NHL
Výsledky:
NY Islanders - Atlanta 4:3 (Šatan 1+1 - Marián Hossa 0+2), Montreal - Philadelphia 3:2 pp (za hostí Handzuš 0+2), Pittsburgh - Florida 3:4 pp (Pálffy 0+1 - Stümpel 0+1), Nashville - Chicago 5:3, Minnesota - Vancouver 1:3, Colorado - Edmonton 5:3 (za domácich Svatoš 0+2), Phoenix - St. Louis 5:4 pp (za domácich Nagy 1+1), Los Angeles - Anaheim 3:1 (za domácich Demitra a Višňovský 0+1)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:50