StoryEditor

Začína sa boj o šampionát

12.04.2007, 00:00

Slovenských hokejistov čaká prvý prípravný duel pred majstrovstvami sveta v Rusku. Dnes v Trenčíne nastúpia zverenci reprezentačného trénera Júliusa Šuplera proti Česku. Zajtra sa oba tímy stretnú v odvete v Brne.
Už pred prvým súbojom sa k tímu pripojí prvá posila z NHL -- obranca Washingtonu Milan Jurčina. "Jurčina s nami absolvuje predpoludňajší tréning, nechcel by vypadnúť po príchode na Slovensko z rytmu," povedal Šupler. Včera sa k národnému tímu pridal aj obranca Martin Štrbák.
Kouč národného tímu má pod hradom Matúša Čáka na dvojzápas s Českom k dispozícii 28 hokejistov. V jednom stretnutí môže nastúpiť iba 22 hráčov. Július Šupler zatiaľ zostavu na prvý zápas prezradiť nechce, najskôr ju oznámi samotným hráčom. "Nebol by som rád, ak by sa brankári či hráči o nominácii dozvedeli najskôr z médií," povedal Šupler. V oboch dueloch s Českom chce dať príležitosť takmer všetkým hráčom, ktorých má zatiaľ pri sebe, pričom jeden-dvaja možno zostanú na tribúne.

Oddych alebo MS, zvažuje Chára
Odchovanec trenčianskeho hokeja Zdeno Chára má za sebou prvú sezónu v pozícii kapitána tímu NHL Boston Bruins a tá sa pre neho neskončila úspešne. Trináste miesto vo Východnej konferencii a neúčasť v bojoch o Stanleyho pohár je pre klub sklamaním. "Z fyzickej stránky to bola ťažká sezóna, ale ešte ťažšie to bolo z psychickej stránky. Bola mojou prvou v pozícii kapitána, s čím sa spája aj veľká zodpovednosť. Cítim, že telo je unavené a potrebuje oddych. Momentálne sa rozhodujem, či absolvujem regeneráciu, alebo pôjdem ešte na majstrovstvá sveta," povedal Chára. Ten sa má v nasledujúcich dvoch dňoch skontaktovať so Šuplerom. "Potrebujem čas na rozmyslenie. Preto som si zobral jeden-dva dni, aby som si v pokoji sadol a porozmýšľal nad tým. Nechcem urobiť rýchle rozhodnutie. Chcem si byť istý, že za svojím rozhodnutím budem stáť."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
01. máj 2024 18:40