StoryEditor

Klinsmann asi tlaku neodolá

11.07.2006, 00:00

Od konca triumfálneho zápasu, v ktorom Nemci získali tretie miesto na tohtoročnom futbalovom šampionáte, uplynulo sotva niekoľko minút. Štyridsaťjedenročný tréner Jürgen Klinsmann však už vedel, že vyhral aj osobne -- Franz Beckenbauer mu totiž ešte vo chvíľach eufórie priamo na trávniku ponúkol, aby nemeckú reprezentačnú jedenástku trénoval naďalej.
A hoci Klinsmann zrejme nie je proti, odpovedal predbežne rezervovane: "Uvidíme". Tak to aspoň šťastný tréner opísal o niečo neskôr na oficiálnej tlačovej konferencii. A musí sa vraj ešte poradiť s manželkou, bez nej nechce prijať nijaké zásadné rozhodnutie. Dovtedy si mieni aspoň nakrátko užívať chvíle slávy a spokojnosti.
Isté je, že hlasy v prospech Klinsmanna sa ozývajú zo všetkých strán, od funkcionárov, novinárov i fanúšikov. "Teším sa zo slov uznania, ktorých sa mi dostalo," hovorí tréner a má na mysli najmä hodnotenie veľkých osobností svetového futbalu, akými sú napríklad F. Beckenbauer, portugalský tréner Luiz Felipe Scolari či bývalý portugalský hviezdny útočník Eusébio. Prianie, aby zostal, vyslovila dokonca aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a minister vnútra Wolfgang Schäuble. Na druhej strane Klinsmann v kútiku duše možno dúfal aj vo víťazstvo svojho mužstva a tretie miesto za absolútny úspech nepovažuje...
Napriek tomu je teraz vystavený tlaku, ktorému asi neodolá. Tí, čo ho dobre poznajú, však tvrdia, že najviac zo všetkého si cení podporu hráčov -- a ak sa rozhodne zotrvať v trénerskej funkcii, tak hlavne kvôli nim. "Každý z hráčov sa s trénerom porozpráva osobne a pokúsime sa presvedčiť ho, aby zostal," povedal v tejto súvislosti kapitán Michael Ballack. "Teda ak sa sám nerozhodne už skôr," poopravil sa po chvíli. (gaf)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 04:17