StoryEditor

Minulý rok sa nebude opakovať

10.02.2005, 23:00
Rozhovor so slovenským hokejistom Jozefom Stümpelom

Po minuloročnom šampionáte v Česku ste si dali v reprezentácii menšiu pauzu, keď ste vynechali turnaje v Nemecku i v Piešťanoch. Prečo sa národný dres rozhodli opäť obliecť práve v Maďarsku?
-- V kontakte s trénerom Františkom Hossom som bol neustále a viem, že príprava je dlhodobá záležitosť, kde sa skúšajú viacerí hráči. Preto koncepcia je založená na testovaní všetkých kandidátov a nie je dobré, ak dochádza k prílišnému vyčerpaniu jednotlivcov. Keďže by som rád hral za Slovensko v Rakúsku, musím tiež prejsť týmto procesom a ani mne sa takýto turnaj nevyhne.
Rozprávali ste na zraze so spoluhráčmi o nelichotivom vystúpení reprezentácie na tomto turnaji v minulom roku?
-- Berieme to už skôr nadľahčene a veríme, že nič podobné sa teraz nebude opakovať. Koniec koncov aj tento výber je oveľa silnejší. Na druhej strane, žiadne mužstvo už nemožno podceňovať, každá krajina urobila značný výkonnostný pokrok a každé víťazstvo si vyžaduje tvrdú prácu.
Akú formu ste si priniesli z pražskej Slavie?
-- Nesťažujem sa a spokojný som hlavne preto, lebo nášmu tímu sa darí oveľa viac ako predtým. Uzdravili sa hráči a už nie sú nutné toľké rošády, formácie sa stabilizovali. Rozbehli sme sa herne aj výsledkovo a tretie miesto v tabuľke je sľubné. Do konca základnej časti si mienime udržať výkonnosť, aby sme vo vyraďovacích bojoch boli pripravení bojovať o titul.
S Pálffym vám to klape, no určite cítite aj väčší tlak...
-- So Žigom si rozumieme, vieme, čo ten druhý potrebuje. Nie všetko síce vyjde, ale ak sa darí mužstvu, má to ľahšie aj jednotlivec. Predpokladám, že sme si nechali nejaké tromfy aj na záver ročníka.
Ste spokojný s nasadzovaním v zápasoch?
-- Hráč sa musí vždy prispôsobiť taktike mužstva a pokynom trénera. Vladimír Růžička má svoje predstavy a od hráčov vyžaduje dodržiavanie pokynov, no neznamená to, že by nás nejako brzdil. Pravdaže, snaha každého z nás musí byť podriadená úspechu tímu.
Sledujete ešte situáciu v zámorí?
-- Beriem to reálne a uvedomujem si, že stať sa môže všeličo. To, že NHL sa nezačne, ale aj presný opak. Nemá význam znervózňovať sa okolnosťami, ktoré i tak nemôžem ovplyvniť.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 11:31