StoryEditor

Stümpel je vo forme

11.01.2007, 23:00

Center Floridy Jozef Stümpel opäť zažiaril. V stredajšom zápase NHL prispel k výhre "panterov" nad Pittsburghom (5:2) gólom a dvomi asistenciami. Slovenský hokejista tak v tejto sezóne zaznamenal už 32 bodov za 11 gólov a 32 asistencií.

Zatienil ho však Jokinen
Tretí najproduktívnejší hráč Floridy svojím presným zásahom zvyšoval v 44. minúte na 4:1. Asistencie si pripísal pri góloch prvej Hviezdy zápasu, Olliho Jokinena (v zápase dosiahol hetrik) a Martina Gelinasa. V útoku nastúpil práve s Gelinasom a českým mladíkom Rostislavom Oleszom. Na ľade strávil dvadsať minút čistého času a do štatistík si okrem troch bodov pripísal aj dva plusové body.
Do zostavy "panterov" sa po dvojzápasovej pauze zavinenej problémami so slabinami vrátil Juraj Kolník, ktorý z rovnakého dôvodu absentoval v decembri, keď vynechal 15 duelov. V zápase sa však výraznejšie nepresadil, keď na ľade strávil deväť minút a na bránu súpera vystrelil iba raz.

Theodore podporuje Budaja
Slovenský brankár Peter Budaj vytláča v Colorado Avalanche z pozície jednotky skúseného Joseho Theodora. V noci proti Calgary ho čakal už siedmy zápas za sebou. Budaj podal veľmi dobrý výkon aj v utorok v dueli proti Detroitu.
"Tento zápas sa už skončil, nemá význam sa k nemu vracať. V minulosti som sa veľa naučil. Deň po zápase už naň nemyslím," povedal Budaj. V tejto sezóne má účastník olympijských hier v Turíne odchytaných od úvodu 22 duelov, v priemere inkasoval 2,42 gólu na zápas a má 91,1-percentnú úspešnosť zákrokov. 24-ročný Banskobystričan nepustil miesto v bránke Theodorovi od 27. decembra, keď striedal v tretej tretine zápasu s Dallasom. Budaj však tvrdí, že Theodore mu vytvára pohodu. "Jose chce hrať, tvrdo trénuje, ale mňa podporuje," potvrdil Budaj.

Chára trénuje, hrať však nebude
Po dvoch zápasových absenciách slovenský obranca Zdeno Chára opäť trénoval so svojimi spoluhráčmi z Boston Bruins. Chára vynechal pre nešpecifikované zranenie v oblasti brucha a slabín sobotný domáci duel s Philadelphia Flyers a nenastúpil ani v utorok v Ottawe.
"Ide o pomalý proces, ale s viditeľným zlepšením, a to je najdôležitejšie. Aspoň nenastalo žiadne zhoršenie. Návrat rozhodne nechcem uponáhľať, netúžim po obnovení problémov, ktoré by ma mohli vyradiť na dlhší čas," povedal Chára po tréningu, na ktorom sa vraj šetril. "Iba som trochu korčuľoval, na ľade som nebol štyri alebo päť dní. Prišiel som iba preto, aby som si vyskúšal pocit z pohybu na korčuliach. Samozrejme, že evidujem menšie obmedzenia, ale s tým sa musím vyrovnať," dodala letná posila Bruins.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 16:40