Britský tenista Kyle EdmundTASR/AP
StoryEditor

Mladý Brit sa postaral o senzáciu. Na Australian Open vyradil svetovú trojku

23.01.2018, 09:01
Autor:
TASRTASR
Kyle Edmund sa stal šiestym britským semifinalistom podujatia veľkej štvorky v Open ére.

Britský tenista Kyle Edmund sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále nečakane vyradil tretieho nasadeného Bulhara Grigora Dimitrova 6:4, 3:6, 6:3, 6:4.

V dueli o postup do finále nastúpi proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi. Edmund sa stal šiestym britským semifinalistom podujatia veľkej štvorky v Open ére.

"V tejto chvíli ešte nedokážem povedať, aký to bude mať dopad na rozvoj tenisu vo Veľkej Británii. Dúfam však, že budem raz inšpiráciou pre talentované deti a pre niektoré z nich aj idolom. Byť v grandslamovom semifinále je super pocit, ďakujem austrálskym fanúšikom za podporu. V druhom sete to nebol z mojej strany príliš pekný tenis, no dokázal som sa zmobilizovať. Grigor odohral v priebehu turnaja niekoľko skvelých náročných zápasov, najmä proti domácemu Nickovi Kyrgiosovi. Dnes som hral dostatočne agresívne, to bol kľúč k úspechu," povedal Edmund v prvom pozápasovom interview s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

Edmundovmu výkonu tlieskal v hľadisku aj jeho krajan a "večný" wimbledonský semifinalista Tim Henman. Bývalý líder svetového rebríčka ATP Škót Andy Murray, ktorý v Melbourne neštartuje pre zranenie bedrového kĺbu, komentoval nečakané víťazstvo Edmunda na twitteri slovom “Wow!”.

"Už aspoň viem, ako sa cítil Andy počas uplynulých ôsmich rokov vždy, keď sa dostal do semifinále grandslamového turnaja. Musím sa naučiť byť v žiari reflektorov, no verím, že si na to rýchlo zvyknem," dodal Edmund, 49. hráč sveta.

Dimitrov, vlaňajší víťaz turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne, nepotvrdil úlohu favorita a na prvé grandslamové finále si ešte musí počkať. Vlani prehral v Melbourne v semifinále s Nadalom po strhujúcej päťsetovej bitke.

"Dnes bol jeden z tých dní, keď mi nič nevychádzalo podľa predstáv. Nevedel som nájsť recept na Edmundovú hru. Podal veľmi dobrý výkon a zvíťazil zaslúžene," priznal Bulhar na tlačovej konferencii.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Kyle Edmund (V. Brit.) - Grigor Dimitrov (3-Bul.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 06:24