StoryEditor

Balázs Borbély: Ešte nepovedali posledné slovo

30.09.2005, 00:00

Pre dve žlté karty ste chýbali v prvom zápase skupiny proti Interu Miláno. Teraz ste nastúpili na svoj premiérový zápas v Lige majstrov a gólom v 74. minúte ste ako pravý kapitán rozhodli o víťazstve 3:2 na pôde silného Porta. O takejto premiére ste zrejme ani nesnívali?
- To veru nie. Je to neuveriteľný pocit. Niečo, čo sa nedá opísať. Už len tá chvíľa, keď nastupujete na trávnik a hrajú hymnu Ligy majstrov je nezabudnuteľná. Ešte stále nemôžem uveriť tomu, že sa to stalo. Myslím si, že až s odstupom času si skutočne uvedomíme, aký historický úspech sa nám na pôde Porta podarilo dosiahnuť. Získali sme prvé body a tento výsledok ide do sveta aj do histórie.
Za stavu 0:2 to však na nijaké veľké prekvapenie nevyzeralo...
- Vtedy to skôr vyzeralo na debakel. Začali sme totiž nervózne a nechávali sme súperovi veľa priestoru. Dostali sme také hlúpe góly po našich individuálnych hrubkách a posadili sme súpera na koňa. Nás však podržal vynikajúci brankár Čobej a veľmi dôležitý bol aj kontaktný gól Petráša v závere polčasu. V kabíne sme sa povzbudili a povedali sme si, že zápas skúsime otočiť. Podarilo sa to a tri body sú doma.
Rozhodujúci gól padol práve z vašej kopačky. Ako ste videli túto situáciu?
- Dobre som si nabehol na Kozákov center a v súboji s obrancom Porta som bol úspešnejší. Veril som, že výborne kopnutá štandardka môže prejsť až ku mne. Trafil som to ideálne, brankár Baia nemal šancu. Vtedy som sa veľmi tešil, ale zároveň som vedel, že nás čaká ešte dvadsať ťažkých minút, ktoré musíme prežiť.
Ukázalo sa, že Porto je nebezpečné v útoku, no zraniteľné v defenzíve...
- Myslím si, že sme sa na súpera výborne pripravili nielen z fyzickej, ale aj z psychickej stránky. Vedeli sme, že budú hrať pekný technický futbal, čo aj ukázali. Nám sa podarilo nájsť na ich hru úspešnú protizbraň. Ukázalo sa, že cesta vedia po krídelných priestoroch, keďže ich krajní obrancovia až príliš myslia na ofenzívu. Samozrejme, že sme mali aj trochu šťastia, ale aj to k futbalu patrí.
Artmedia vstupovala do Ligy majstrov s cieľom získať historicky prvé body pre slovenský futbal, prípadne sa pobiť o tretie miesto zabezpečujúce účasť v Pohári UEFA. Menia sa po tomto víťazstve vaše ambície?
- Nesmieme mať zase veľké oči. Teraz nás čakajú ešte štyri mimoriadne ťažké zápasy a až potom môžeme kalkulovať, kde sa v Lige majstrov dostaneme, na ktorom mieste skončíme. Pôjdeme od zápasu k zápasu, ale už o čosi sebavedomejší. Myslím si, že petržalský zázrak stále trvá a ešte sme nepovedali posledné slovo.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 08:11