StoryEditor

Hádzanárky s postupovými ambíciami

21.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR
Historicky prvou konfrontáciou s Portugalskom odštartujú slovenské hádzanárky už dnes v Lagose (20.30) I. fázu kvalifikácie majstrovstiev Európy 2006, a teda i ďalší pokus o prebitie na vrcholné podujatie.

Historicky prvou konfrontáciou s Portugalskom odštartujú slovenské hádzanárky už dnes v Lagose (20.30) I. fázu kvalifikácie majstrovstiev Európy 2006, a teda i ďalší pokus o prebitie na vrcholné podujatie. Práve premiérový súboj s domácou reprezentáciou môže veľa znamenať v konečnom zúčtovaní šesťčlennej 2. skupiny, z ktorej postúpia do jarného play-off iba tri najlepšie tímy. Podľa trénera Sloveniek Tomáša Kuťku budú v turnaji na brehu Atlantiku domáce hráčky najväčšími favoritkami a už výsledok dnešného duelu veľa napovie nielen o postupových šanciach oboch tímov, ale aj o vyhliadkach skončiť na prvej priečke tabuľky, ktorá znamená výhodnejšie postavenie pred decembrovým žrebovaním play-off. "Výkonnosť portugalskej reprezentácie stále rastie a už dlhší čas hrajú v podobnej zostave, takže sú veľmi dobre zohrané. V príprave sme síce nemali najčerstvejšie videozáznamy, v každom prípade to však bude veľmi náročný zápas. Naopak, my sme nemali veľa príležitostí na zohratie, som však presvedčený, že náš káder bude pôsobiť veľmi variabilne a kreatívne," vyhlásil slovenský tréner.
Portugalský výber pozostáva, až na tri výnimky, z hráčok z domácej súťaže, najpočetnejšie zastúpenie (5) má ostrovný klub Madeira SAD, cez ktorý v 2. kole Pohára EHF po výsledkoch 31:16 (doma) a 27:27 (vonku) prešli hádzanárky Slovana Duslo Šaľa. Najskúsenejšou hráčkou výberu trénera Pedra Pinheiru je 28-ročná spojka španielskeho Sagunta Juliana Sousová, ktorá v 142 reprezentačných štartoch nastrieľala 544 gólov. V slovenskom kádri je lídrom spojka dánskeho Fredrikshavnu Fox Katarína Dubajová so 139 zápasmi a 579 gólmi.

Nominácia SR
Brankárky:
Gubová (Norimberg), Sůkalová (Štart Bratislava), Končeková (B. Bystrica) u krídla: Fábryová (Šaľa), Mravíková (Herz Budapešť), Stuparičová (Debrecín), Szabová (B. Bystrica) u pivotky: Uhráková (Herz Budapešť), Caltíková (Debrecín) u spojky: Dubajová (Fredrikshavn), Halásová (Šaľa), Tóthová, Beňušková, Školková (všetky Michalovce), Tobiášová, Oborilová (obe VfL Oldenburg)

Program SR
Dnes:
SR -- Portugalsko (20.30), streda: Grécko -- SR (18.30), piatok: SR -- Fínsko (16.30), sobota: Azerbajdžan -- SR (18.30), nedeľa: SR -- Litva (19.00)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 06:51