Petra VlhováTASR/AP
StoryEditor

Vlhovej úspešná premiéra. V kombinácii skončila na pódiu

04.03.2018, 10:27
Autor:
TASRTASR
Petra Vlhová obsadila tretie miesto v kombinácii vo švajčiarskej Crans Montane.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila tretie miesto v nedeľnej kombinácii Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane. Vo svojom premiérovom vystúpení v disciplíne zjazdárskej všestrannosti ako piata pretekárka nedávnej olympijskej súťaže siahala dokonca na prvenstvo.

Lenže po skvelom výkone v super-G nezašla optimálne svoje slalomové kolo a na víťaznú Talianku Federicu Brignoneovú stratila 9 stotiniek. Dvanástykrát v kariére sa tak v rámci SP dostala na pódium, premiérovo v kombinácii.

Brignoneová spolu s nedávnou olympijskou víťazkou Michelle Gisinovou ako jediná zo širšieho kruhu favoritiek zašla slalom nad svoje pomery. Obe pretekárky v cieli delili 3 stotinky. Vlhová za nimi zaostala minimálne, hoci medzičasy naznačovali, že bude bojovať o prvenstvo.

Mala však problémy s odmäkovým povrchom, podobne ako po nej ďalšia domáca top-favoritka, majsterka sveta Wendy Holdnenerová. Tá skončila napokon štvrtá, čo jej ale stačilo na definitívu zisku malého glóbusu v sezónnom hodnotení kombinácie.

Vlhová už dopoludnia predviedla skvelý výkon v superobrovskom slalome a pred druhou časťou súťaže sa zaradila medzi topfavoritky na víťazstvo. V slalome potom útočila z 12. miesta, keď na priebežnú líderku Talianku Sofiu Goggiovej strácala 1,31 s, ale na reálne konkurentky v boji o celkové poradie s výnimkou Holdenerovej mala náskok.

V slalome jej nevyšla ideálne najmä spodná časť trate a priebežne sa zaradila na druhú priečku až za Gisinovú, ktorá na Vlhovú po super-G strácala 22 stotín. Holdenerová potom po chybách nepotvrdila ambície na najvyšší stupienok a klesla až za Slovenku, ktorú však zdolala po prvej časti piata Brignoneová a pripísala si triumf. Vlhová zašla v slalome druhý najlepší čas za Gisinovou.

Na štarte chýbali americké spolufavoritky Lindsey Vonnová a predovšetkým suverénne vedúca pretekárka SP Mikaela Shiffrinová.

01 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 02 - Modified: 2024-02-03 08:51:45 - Feat.: - Title: Vytvarujte si postavu pomocou barrel jeans: Takto ich nakombinujete so zvyškom outfitu 03 - Modified: 2023-09-18 17:11:13 - Feat.: - Title: Nie je ľahké ich kombinovať: Nosenie farebných tenisiek si vyžaduje pár pravidiel 04 - Modified: 2023-09-11 15:36:56 - Feat.: - Title: Parachute pants kedysi nosili muži, dnes sú súčasťou ženských šatníkov: Naučte sa ich nosiť spolu s nami 05 - Modified: 2023-06-14 07:00:00 - Feat.: - Title: Priehľadná, no trendy, sexi a ženská: Háčkovaná móda bude patriť tejto letnej sezóne
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 03:05