StoryEditor

Chaos v gréckej lige. Majiteľ klubu vyštartoval za rozhodcom s pištoľou

12.03.2018, 15:37
Autor:
minmin
Vláda kvôli nepokojom úplne prerušila futbalovú ligu v krajine.

Z jednej šlamastiky sa PAOK Solún dostal, do ďalšej okamžite spadol. Na klubového majiteľa Ivana Savvidisa, ktorý si kvôli nesúhlasu s verdiktom došiel pre rozhodcu na trávnik s revolverom pri páse, bol vydaný zatykač. Grécky minister športu volá po prísnych trestoch, vláda najvyššiu futbalovú súťaž do odvolania zastavila.

Grécka futbalová liga = chaos.

Ak chcete poznať správnu podobu prvoligovej tabuľky, na štyroch špecializovaných futbalových weboch sa vám zobrazia štyri rôzne verzie.

Zhodujú sa len v tom, že prvý je tím AEK Atény. Ale aký má náskok, či jeho najbližším prenasledovateľom je PAOK, alebo Olympiakos, a koľko tímy majú bodov, v tom sa informácie rôznia. A nevedia to ani zasvätení.

Preto ani neprekvapuje, čo sa na tamojších štadiónoch deje.

Po zápase Olympiakos Pireus - AEK Atény (1:2) domáci fanúšikovia vtrhli na ihrisko a robili výtržnosti, za čo Olympiakosu odčítali tri body. Klub sa odvolal, takže v niektorej z tabuliek ich má späť.

Pred zápasom PAOK - Olympiakos jeden z chuligánov trafil hosťujúceho trénera rolkou papiera, zápas sa vôbec nehral, ​​vedenie ligy prisúdilo kontumačnú výhru 3:0 hosťom a domácim odpočítalo tri body. PAOK sa odvolal a odpočet bol zrušený.

A naposledy cez víkend sa súboj PAOK vs. AEK pre zmenu nedohral.

Bohatý grécko-ruský obchodník Savvidis v závere stretnutia dokráčal na ihrisko obklopený niekoľkými bodyguardami potom, čo rozhodca za stavu 0:0 neuznal gól Fernanda Varela. Bývalý člen ruského parlamentu a blízky spojenec prezidenta Vladimira Putina mal pri tom v puzdre za pásom revolver a údajne sa rozhodcovi vyhrážal. Ivan Savvides Ivan Savvides Reuters

Rozhodca po divokých scénach stretnutie predčasne ukončil. O dve hodiny neskôr však gól PAOK-u dodatočne uznal, ale stretnutie je stále vedené ako nedohrané. Na štadióne nemohli byť priaznivci AEK.

Medzitým prokuratúra vydala na Savvidisa zatykač za vniknutie na ihrisko, ale nie za to, že bol ozbrojený.

"Taký extrém volá po prísnom opatrení," uviedol grécky minister pre kultúru a šport Jorgos Vassiliadis.

"Nedovolíme nikomu, aby nás odvrátil od našej cesty vyčistiť šport, aj keby po konzultáciách s UEFA museli prísť tvrdé tresty," dodal.

K incidentu došlo len niekoľko hodín potom, čo PAOK získal naspäť tri body, o ktoré prišiel kvôli výtržnostiam fanúšikov v spomínanom februárovom šlágri ligy proti Olympiakosu.

V pondelok potom grécka vláda ligu zastavila. "Rozhodli sme sa prerušiť súťaž. Nerozbehne sa dovtedy, kým tu bude jasný rámec, na ktorom sa všetci zhodnú a ktorý stanoví jasné podmienky a pravidlá," vysvetľoval minister Vassiliadis. Svoje kroky konzultovala grécka vláda s európskou futbalovou úniou UEFA.

V Grécku podobné scény nie sú ojedinelé, tento rok ich navyše priživila výnimočná situácia. Pre PAOK či AEK Atény sa prvýkrát od roku 1994 otvorili cesty k titulu.

Dovtedy vyhrávali ligu predovšetkým Olympiakos a občas Panathinaikos. Ten je kvôli finančným problémom v priemere, Olympiakos zase nie je suverénny ako v posledných rokoch.

Predovšetkým pre PAOK sa naskytá historická šanca, pretože získal doteraz len dva tituly v rokoch 1976 a 1985. Lenže správaním fanúšikov aj predstaviteľov klubu si sen ničí.

01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 04:11