StoryEditor

Šanca pre Meszároša

14.05.2007, 00:00
Slovenský zadák Andrej Meszároš je na najlepšej ceste zahrať si finálovú sériu zámorskej NHL a bojovať o Stanley Cup. V druhom zápase série najlepších tímov Východnej konferencie sa Ottawe podarilo zvíťaziť druhýkrát na ľade Buffala. Víťazstvo 4:3 zariadil až v druhom predĺžení obranca Joseph Corvo.

Slovenský zadák Andrej Meszároš je na najlepšej ceste zahrať si finálovú sériu zámorskej NHL a bojovať o Stanley Cup. V druhom zápase série najlepších tímov Východnej konferencie sa Ottawe podarilo zvíťaziť druhýkrát na ľade Buffala. Víťazstvo 4:3 zariadil až v druhom predĺžení obranca Joseph Corvo. "Je to najväčší gól mojej kariéry. Keď puk prešiel do bránky, naplnila ma neskutočná eufória. Takéto momenty si človek navždy zapamätá," opísal rozhodujúci moment zápasu Corvo. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa Ottawa dostala do vedenia 2:0.
Posledný slovenský hokejista hrajúci vo vyraďovacích súbojoch Stanley Cupu, Andrej Meszároš, bol v stretnutí štvrtým najvyťaženejším hráčom "senátorov". Na ľade strávil viac ako 26 minút hracieho času, počas ktorých nastupoval aj na presilové hry tímu a oslabenia.
Meszároš si pripísal asistenciu, za prihrávku na vyrovnávajúci gól Mikea Fischera na 2:2. Bola jeho tretia v tohtoročných vyraďovacích bojoch. 21-ročný rodák z Považskej Bystrice si naďalej udržuje veľmi dobrý ukazovateľ v štatistike plusových a mínusových bodov (+ za účasť na ľade pri strelení gólu, -- za účasť pri inkasovaní gólu, pozn. red.). Patrí medzi päť najlepších hokejistov v play-off, keď dosiaľ zaznamenal osem plusových bodov.
Ottawa mieri za svojím premiérovým finále Stanley Cupu. V tohtoročnom play-off je tím z hlavného mesta Kanady takmer nezastaviteľný, keď má skvelú bilanciu 10 víťazstiev a dve prehry. Nasledujúce dva zápasy tejto série bude hostiť ottawská aréna Scotiabank place.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 03:03