StoryEditor

Úspešný návrat Gáboríka

24.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR

Slovenský hokejový krídelník Marián Gáborík sa po návrate do tímu Minnesoty po zranení prezentoval v sérii zápasov NHL v noci na štvrtok proti Edmontonu gólom a asistenciou, no jeho mužstvo na domácom ľade prehralo 3:4.
"Cítil som sa skutočne dosť dobre. Snažil som sa hrať rozumne, nastupovať v krátkych striedaniach a využívať každú črtajúcu sa príležitosť. Vychádzalo mi to," uviedol po dueli 23-ročný Gáborík, ktorý sa do elitnej formácie divochov vrátil po mesačnej 11-zápasovej pauze spôsobenej zranením ľavého bedrového úponu. "Som rád, že som skóroval, vždy to dodá veľa sebavedomia. Verím, že sa budem z korčuliarskej stránky postupne zlepšovať," dodala trojka draftového výberu roka 2003.
Hokejisti Colorada podľahli v Detroite 3:7 napriek asistencii Mareka Svatoša pri úvodnom góle hostí. Pod debakel Avalanche sa podpísal i Svatošov krajan v bránke hostí Peter Budaj, ktorému sa nepodarilo potvrdiť nárast formy z uplynulých dní. Puk lovil po skvelých kombináciách domácich zo siete až šesťkrát, pričom zneškodnil 22 striel.
NHL
Výsledky -- streda:
Washington -- Tampa Bay 3:4 sn (za hostí Cibák 0+1), Florida -- New Jersey 5:1, NY Islanders -- Buffalo 3:4 sn, Columbus -- Nashville 2:4, Detroit -- Colorado 7:3 (za hostí Svatoš 0+1), Toronto -- Boston 1:5, Minnesota -- Edmonton 3:4 (za domácich Gáborík 1+1), Dallas -- Anaheim 3:1, Calgary -- San Jose 3:2

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 13:46