StoryEditor

Hejkovú pred odchodom z Maďarska vykradli

23.05.2006, 00:00

Svoje účinkovanie po vyše trojročnom pôsobení v maďarskom basketbalovom tíme MKB-Euroleasing Šopron skončila po výpovedi vedenia klubu najúspešnejšia slovenská trénerka.

Ako ste prijali rozhodnutie vedenie klubu o rozviazaní trénerskej zmluvy?
-- Bola som na to pripravená. Pred sezónou sme mali jednoznačný cieľ -- získať titul alebo vyhrať pohár. Keď by sa jedno z toho podarilo, predĺžili by so mnou kontrakt. Nebol to však nejaký dramatický odchod, bol seriózny. Nie som sklamaná, ale predsa len trošku smutná. Zanechávam za sebou prevažne mladé družstvo, ktoré má na to, aby v budúcnosti víťazilo. Tú smotánku však už bude lízať niekto iný.
Stihli ste sa rozlúčiť s hráčkami a s realizačným tímom?
-- Deň po tom, keď sme neuspeli vo finálovej sérii o majstra Maďarska, bola na to príležitosť po slávnostnom prijatí a večeri u primátora Šopronu Dezsöa Waltera. Pred odchodom na Slovensku som neskôr mala v byte policajtov, vyšetrovali u mňa krádež, ktorá sa stala v noci. Bola to moja chyba. Spálňu mám na poschodí a na prízemí som pri celodennom balení a prenášaní balíkov zabudla zamknúť dvere. Nejakí drzí zlodeji to využili.
Naučili ste sa aspoň za tie tri roky perfektne po maďarsky?
-- Verte mi, ani nie. Rozumiem, ale neviem hovoriť, lebo s tímom, v ktorom sme mali štyri cudzinky, som musela hovoriť po anglicky.
Je známe, že medzi vaše hobby patrí architektúra. Stále to platí?
-- Svoje vedomosti čoskoro využijem. Zháňam si byt, budem potrebovať jeho solídnu úpravu.
Aká bude vaša ďalšia trénerská budúcnosť?
-- Naďalej som plná elánu do ďalšej práce. Aj keď som istý čas mala problémy so žlčníkom a so všetkým som chcela skončiť. Ale prešiel týždeň, a už sa na to dívam inak. Mám predstavy, ako pokračovať v trénerskej činnosti. No ešte nie konkrétne, jasné, ide aj o jednu lukratívnu ponuku z Európy. Vyberiem si. Počkám pritom na to, aká bude situácia v slovenskom basketbale, či na jeho čele budú správni ľudia alebo nie. Prezident zväzu pán Barňák mi nedávno povedal, že za mnou pricestuje, aby sme sa pozhovárali, ale neprišiel. Vyzerá to tak, že osobne o moje služby nemá veľký záujem.

Jediná otázka
Pavlovi Barňákovi, prezidentovi Slovenskej basketbalovej asociácie
Povedie Natália Hejková slovenskú ženskú reprezentáciu?
-- Je možné, že aj áno, zvažujeme to a takúto alternatívu nevylučujem. Neoficiálne sme sa o tom spolu rozprávali na nedávnom turnaji Final Four v Brne.

Natália Hejková
-- narodená:
7. apríla 1954 v Žiline
-- hráčska kariéra: začínala ako štrnásťročná v Žiline, v roku 1972 vyhrala so Slaviou VŠ Praha čs. ligu, v roku 1976 vyhrala so Slaviou VŠ Praha Pohár Ronchettiovej
-- trénerská kariéra v SCP Ružomberok: trojnásobná majsterka Československa, v roku 1976 víťaz Pohára Ronchettiovej, prvenstvo v Eurolige v rokoch 1999 a 2000, šesťkrát účasť vo Final Four, s reprezentáciou SR 2. miesto na majstrovstvách Európy v roku 1997
-- nositeľka Radu Ľudovíta Štúra III. triedy

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. jún 2024 18:26