StoryEditor

Zranenie Rolosona: výzva pre Edmonton

08.06.2006, 00:00
Tréneri klubu hokejovej NHL Edmonton Oilers stále hľadajú náhradu za zranenú brankársku oporu Dwayna Rolosona. Ten nedochytal prvý finálový zápas Stanleyho pohára v Caroline, keď sa kvôli zranenému kolenu sezóna preňho už skončila.

Tréneri klubu hokejovej NHL Edmonton Oilers stále hľadajú náhradu za zranenú brankársku oporu Dwayna Rolosona. Ten nedochytal prvý finálový zápas Stanleyho pohára v Caroline, keď sa kvôli zranenému kolenu sezóna preňho už skončila. "Pre tím je to ďalšia veľká výzva. Bol veľkou oporou, teraz musíme hrať dobre a vyhrať Stanleyho pohár aj bez neho," povedal tréner Edmontonu Craig MacTavish, ktorý sa na utorňajšom tréningu venoval špeciálne brankárom.
Čakanie na šancu
Druhý finálový zápas sa hrá dnes v noci. V prvom išiel namiesto Rolosona do bránky Ty Conklin, ktorý predviedol v závere tretej tretiny dva vynikajúce zákroky, ale potom svojou chybou pri mantineli pripravil Edmonton o možnosť víťazstva.
Ďalším potenciálnym Rolosonovým náhradníkom je 31-ročný Fín Jussi Markkanen. Kým Conklin nechytal od 17. apríla, Markkanen stál naposledy v bráne 1. marca a v zápase NHL sa neradoval z výhry od 25. januára. "Pre každého z nás je to veľká výzva. Chcem sa čo najlepšie pripraviť a ak dostanem šancu, verím, že ju využijem," hovorí Markkanen.
Ostro sledované koleno
Na začiatku sezóny sa v bráne Oilers striedali Conklin, Markkanen a Mike Morrison. Ani jeden z tohto tria si nevybojoval stály post jednotky a vedenie klubu preto angažovalo začiatkom marca Rolosona. "Vieme, že Ty a Jussi sú dvaja kvalitní brankári. Môžeme sa na nich spoľahnúť a získať Stanleyho pohár," hovorí obranca "olejárov" Steve Staios.
Rolosonovi zranené pravé koleno už v tejto sezóne neumožní zasiahnuť do bojov. "Nanešťastie pre mňa, zranenie prišlo v zlom čase. Toto je moje najhoršie vyhlásenie, ktoré som musel kedy urobiť. Som presvedčený, že mužstvo to nezlomí a urobí všetko pre to, aby vyhrávalo. Duch našej kabíny sa nezmenil," hovorí 36-ročný brankár.
Staňa verí Fínovi
Skepsu voči nerozchytaným brankárom Edmontonu neskrýva ani slovenský reprezentačný brankár Rastislav Staňa, ktorý si vyskúšal NHL v drese Washingtonu Capitals. "Určite obaja budú mať chuť do hokeja, ale bude to pre nich náročné, pretože tréning určite nie je to isté ako zápas a navyše je to finále Stanleyho pohára. Myslím si však, že mužstvo to tak vníma a bude o to viac brániť," doplnil pre HN momentálne brankrát švédskeho Malmö.
"V takomto zápase jednoznačne rozhoduje psychika. Mne sa osobne viac páči Markkanen, pôsobí mohutnejšie v bráne, ja by som sa priklonil k fínskemu gólmanovi, ale všetko bude záležať na tréneroch Edmontonu."

Slovemský kat Ty Conklin
Na tridsaťročného Tya Conklina majú negatívne spomienky naši reprezentanti, keď na majstrovstvách sveta v Prahe 2004 v súboji o tretiu priečku nepustil za svoj chrbát ani jednu z 25 slovenských striel a po bezgólovom stave navyše sa za jeho chrbát nedostal ani jeden zo samostatných nájazdov. Jediný presný zásah Roacha rozhodol o bronze pre Američanov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 11:22