02.03.2003, 23:00
Autor:
HNHN

ATLETIKA. Vo veku 74 rokov zomrel v sobotu v dedinke Chaddleworth pri Londýne olympijský víťaz z roku 1956 v behu na 3 000 m prekážky Chris Brasher. Príčinu jeho smrti najbližšia rodina neoznámila. (SITA)
BOX. Britský boxer a svetový šampión v najťažšej hmotnostnej kategórii verie WBC Lennox Lewis naznačil, že by čoskoro mohol skončiť s aktívnou činnosťou. "Je to veľmi reálna možnosť. Môžem totiž skončiť ako momentálny boxerský kráľ, a to ma láka," povedal 37-ročný Lewis rádiu BBC. (SITA)
FUTBAL. Futbalisti FC Liverpool sa stali víťazmi anglického Ligového pohára, ktorý sa hral v tejto sezóne pod názvom Worthington Cup. "The Reds" zdolali vo včerajšom finále na cardiffskom Millenium Stadium hráčov Manchestru United 2:0 (1:0). Skóre otvoril pred zrakmi 72 000 divákov strelou z 30 m Steven Gerrard. Víťazstvo Liverpoolu poistil v 86. minúte gólom z rýchleho protiútoku Michael Owen. (SITA) Majiteľ klubu amerického futbalu Tampa Bay Buccaneers, momentálneho šampióna NFL a držiteľa Superbowlu, kúpil 2,9-percentný podiel v anglickom futbalovom tíme Manchester United. Miliardár Malcolm Glazer zaplatil podľa magazínu Sunday Telegraph za svoj podiel deväť miliónov libier. (SITA)
ATLETIKA. Výkonný výbor Slovenského atletického zväzu (SAZ) nominoval na halové majstrovstvá sveta v anglickom Birminghame (14. -- 16. marca) dvoch pretekárov -- guliara Milana Haboráka (Dukla Banská Bystrica) a šprintérku na 200 m Luciu Ivanovú (Slávia UK Bratislava). Vedúcim výpravy bude tréner M. Haboráka Jozef Hanušovský, v prípade nepredvídaných okolností týkajúcich sa jeho návratu z Kuvajtu by ho v tejto funkcii nahradil Maroš Molnár, ktorý pripravuje Ivanovú. (SITA)
FUTBAL. V stretnutí 29. kola škótskej futbalovej ligy medzi Celticom Glasgow a Hibernianom Edinburgh rozhodol o triumfe domácich 3:2 v nadstavenom čase Mjälby (3:2). V drese domácich sa oficiálnej premiéry nedočkal slovenský obranca Stanislav Varga, ktorý sedel na lavičke náhradníkov, do hry však nezasiahol. (TASR)
PLÁVANIE. Na podujatí českého pohára Axis Cup v plávaní v Jihlave sa darilo slovenským reprezentantom Ľubošovi Križkovi a Miroslavovi Machovičovi. Križko zvíťazil v dvoch disciplínach na 50 m znak i na dvojnásobnej trati, pričom na druhé miesto vždy odsunul Miroslava Machoviča. Na 100 m v. sp. obsadil Križko v čase 52,00 druhé miesto za víťazným Čechom Škachom. Miroslav Machovič si však chuť spravil víťazstvom na 200 m znak, Križko skončil tretí.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
06. máj 2024 07:59