TASR
StoryEditor

Rozhodujúci zápas vyhrala Banská Bystrica. Stala sa hokejovým majstrom

24.04.2018, 20:34
Autor:
TASRTASR
Napínavá finálová séria hokejového playoff má svojho víťaza.

Hokejisti Banskej Bystrice zvíťazili v siedmom finálovom zápase Kaufland play off Tipsport Ligy 2017/2018 na ľade Dukly Trenčín 5:1 a obhájili titul majstra Slovenska. Pre "baranov" je to druhý titul v histórii klubu.

Skóre siedmeho finálového zápasu na Zimnom štadióne Pavla Demitru otvoril v 24. minúte z úniku Juraj Bezúch, z vedenia sa však domáci Trenčania dlho netešili. Réžie zápasu sa zhostil prvý banskobystrický útok - po 38 sekundách vyrovnal Eric Faille a o dve minúty neskôr otočil misky na stranu hostí Pavol Skalický.

​Bystrica v tretej časti výborne bránila, nedovolila domácim dostať sa do tlaku, naopak sama trestala brejkmi. Výhru "baranov" spečatili gólmi Guillaume Asselin, opäť Faille a Skalický. Faille sa tak stal s bilanciou 2+3 hrdinom rozhodujúceho finálového duelu.

Niekoľko vzprúh mali domáci hokejisti už pred samotným zápasom. V hľadisku im držali palce dve klubové ikony Marián Gáborík s Mariánom Hossom, ďalšou bol beznádejne vypredaný "zimák".

Treťou bol pohľad na oslabenú súpisku súpera, ktorému chýbali Patrik Lamper, Miloš Bubela, Marek Bartánus a Guillaume Gélinas.

Dukla začala lepšie a už po minúte zmaril veľkú šancu Mikulovi brankár Bystrice Lukáš. V 5. minúte fauloval Mihálik Šveca a Trenčín mal k dispozícii prvú presilovku. Tá však zostala nevyužitá a po nej sa čoraz viac osmeľovali aj hostia. Hra sa postupne vyrovnala, v útočných akciách sa striedali obe mužstvá, do desiatej minúty sa hra prerušovala minimálne.

V polovici tretiny opečiatkoval Ďatelinka žŕdku Hiadlovského bránky a hostia si potom zvýšenou aktivitou vypýtali aj prvú presilovku. Trenčín ju nielenže prežil bez ujmy, ale Radivojevič dokonca po úniku mohol otvoriť skóre, chýbala mu však rýchlosť a aj presné zakončenie.

Šťastie neprialo Dukle ani neskôr, Lukáš spoločne s obrancami vyriešil závar pred svojou bránkou. Skóre sa nemenilo ani v závere tretiny po úniku Hohmanna, ktorého vychytal Hiadlovský.

Góly padali až v druhej tretine

V druhej tretine sa zápas ešte viac rozbehol. Veľké šance Bystričanov zostali nevyužité, keď proti Hohmannovi a Kabáčovi vytiahol výborné zákroky Hiadlovský. Po nich sa na opačnej strane dostal do rýchleho brejku Bezúch, ktorý z pravého kruhu prekonal presne mierenou strelou Lukáša - 1:0. Odpoveď hostí nenechala na seba dlho čakať. Po 38 sekundách Skalický z rohu nabil nekrytému Faillemu, ktorý strelou z prvej prepálil Hiadlovského.

A to nebolo zo strany "baranov" všetko. V 27. minúte už viedli, keď si obaja hráči vymenili úlohy a po prihrávke Failleho spoza bránky poslal Bystricu do vedenia Skalický. Hostia sa ujali taktovky, Bortňák a Skalický mohli zvýšiť náskok, no brankár Dukly bol na mieste. Domácim robil problémy najmä bystrický pressing, v 36. minúte stroskotal na Hiadlovskom aj Asselin.

Dukla zvýšila aktivitu

V tretej časti Dukla v snahe o vyrovnanie zvýšila svoju aktivitu. Hostia však pozorne bránili a narúšali rozohrávku domácich, takže tí mali problémy s tvorivejším založením útoku. V 46. min Dukla ojedinele na dlhší čas zavrela súpera v pásme, Lukáš musel natiahnuť betón, keď Varga tečoval nahodenie Bohunického od modrej.

Bystričania vyčkávali na brejky, v 48. minúte zostal sám pred Hiadlovským Bortňák, ktorý skúšal blafák, domáci brankár mu v poslednej chvíli stihol vypichnúť puk hokejkou.

Ďalšie prečíslenie však už "baranom" vyšlo, Faille prihral ako na tácni Asselinovi, ktorý zvýšil na 3:1 pre hostí. Trenčania zúžili hru na tri formácie, ale už nenašli sily na zvrat. Štvrtý bystrický úder pridal v 55. minúte po ďalšej rýchlej akcii muž zápasu Faille, piaty pridal Skalický. Po záverečnej siréne tak mohli vypuknúť na ľade bystrické oslavy.

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 11:09