StoryEditor

Najlepším hokejistom obranca Višňovský

08.08.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Na slávnostnom sobotňajšom hokejovom galavečere Zlatý puk 2005 v hoteli Crowne Plaza v Bratislave vyhlásili za Najlepšieho hokejistu SR Ľubomíra Višňovského. Dvadsaťosemročný kmeňový hráč klubu NHL Los Angeles Kings, ktorý v uplynulej sezóne pomohol svojimi výkonmi Slovanu Bratislava k zisku titulu v ST extralige, uspel v ankete ako prvý obranca v histórii.

Na slávnostnom sobotňajšom hokejovom galavečere Zlatý puk 2005 v hoteli Crowne Plaza v Bratislave vyhlásili za Najlepšieho hokejistu SR Ľubomíra Višňovského. Dvadsaťosemročný kmeňový hráč klubu NHL Los Angeles Kings, ktorý v uplynulej sezóne pomohol svojimi výkonmi Slovanu Bratislava k zisku titulu v ST extralige, uspel v ankete ako prvý obranca v histórii.
Najvyššie ocenenie získal v konkurencii takých hviezdnych mien, akými sú útočníci Marián Hossa a Žigmund Pálffy. "Vôbec som nečakal, že vyhrám hlavnú kategóriu. Útočníci, ktorí dávajú góly, sú viac známi, viac medializovaní a populárnejší ako obrancovia. Preto som veľmi šťastný," vyjadril sa topoľčiansky rodák, ktorý sa súčasne stal aj víťazom v kategórii Najlepší obranca. "Je to pre mňa šok. Zdeno Chára mal výbornú sezónu vo Švédsku, Maťo Štrbák hral výborne na majstrovstvách sveta. Rozhodlo asi to, že som bol túto sezónu na očiach médiám," doplnil Višňovský.
V kategórii útočník prvýkrát v kariére triumfoval Marián Hossa, ktorý v uplynulej sezóne obliekal dres Dukly Trenčín a švédskej Mory a bol jedným z ťahúňov reprezentačného tímu na MS. "Víťazstvo ma veľmi milo prekvapilo, viac som ho čakal minulý rok, keď som bol piatym najproduktívnejším hráčom základnej časti NHL," vyjadril sa starší syn reprezentačného trénera Františka Hossu.
Prvenstvo z minulého roka v ankete o najlepšieho brankára obhájil Ján Lašák. "Priznám sa, že tento rok som dával viac šancí Rasťovi Staňovi, ktorý mal veľmi dobrú sezónu. Málokto si uvedomuje, čo dokázal s mužstvom Södertälje, ktoré dotiahol v play-off švédskej ligy do semifinále. Výbornú sezónu mal aj Karol Križan vo Zvolene a Igor Murín v českej extralige," uviedol Lašák, ktorý v uplynulej sezóne získal v českej extralige titul s Pardubicami a bol brankárskou jednotkou reprezentácie na MS 2005
Víťazom v kategórii tréner sa stal Čech Miloš Říha, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Slovan Bratislava k titulu v ST extralige. Cenu Ladislava Horského získal pred ďalšími dvoma nominovanými lodivodmi Ernestom Bokrošom a Jánom Jaškom. Říha získal ocenenie vďaka tomu, že tento rok organizátori ankety umožnili nominovať aj zahraničných kormidelníkov pôsobiacich na Slovensku.
O výsledkoch 8. ročníka ankety rozhodovalo hlasovanie odborníkov od mája do júna 2005. Sedemdesiatčlenné grémium tvorili novinári a vybraní experti (členovia SZĽH, tréneri a kapitáni extraligových klubov), v snahe zobraziť reálnu kvalitu, a nie popularitu, tentoraz nehlasovali fanúšikovia. Tí však mali premiérovo možnosť určiť meno najsympatickejšieho hráča extraligy, ktorým sa stal Michal Handzuš. V kategórii Objav roka si prvenstvo vybojoval talentovaný útočník Peter Ölvecký z Dukly Trenčín.
ZLATÝ PUK 2005
Najlepší hokejista SR Ľubomír Višňovský (Slovan)
Najlepší brankár Ján Lašák (HC Pardubice)
Najlepší obranca Ľubomír Višňovský
Najlepší útočník Marián Hossa (Trenčín/Mora IK)
Najlepší tréner Miloš Říha (Slovan)
Najužitočnejší hráč ST extraligy Pavol Demitra
Najsympatickejší hráč ST extraligy Michal Handzuš
Objav roka Peter Ölvecký (Dukla Trenčín)
All Star ST extraligy
Karol Križan (Zvolen)
Ľubomír Višňovský (Slovan) - René Vydarený (Slovan)
Pavol Demitra (Trenčín) - Michal Handzuš (Zvolen) - Miroslav Šatan (Slovan)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 22:21