StoryEditor

Dôvodom krachu strelecká impotencia

31.05.2005, 00:00
Obrovské sklamanie zavládlo v tábore futbalistov Rimavskej Soboty po víkendovom 34. kole Corgoň ligy. Nováčik súťaže po prehre 0:1 v Trnave stratil dve kolá pred koncom súťaže teoretickú šancu udržať sa medzi elitou a definitívne obsadí v prebiehajúcom ročníku poslednú desiatu priečku.

Obrovské sklamanie zavládlo v tábore futbalistov Rimavskej Soboty po víkendovom 34. kole Corgoň ligy. Nováčik súťaže po prehre 0:1 v Trnave stratil dve kolá pred koncom súťaže teoretickú šancu udržať sa medzi elitou a definitívne obsadí v prebiehajúcom ročníku poslednú desiatu priečku. Dôvodom zostupu do druhej najvyššej súťaže sú najmä slabučké výkony v posledných kolách, keď v šiestich zápasoch za sebou nezískali ani jeden bod a dokonca ani raz neskórovali. "Kto nestrieľa góly, nezískava plné bodové zisky a nám sa to prihodilo už po šiesty raz. Navyše sme v posledných kolách utŕžili len samé prehry. Potom sa nemôžeme diviť, že sme tam, kde sme. Úpornosť a nasadenie nestačia, ak nepríde to rozhodujúce -- efektívnosť. Nikto nepredpokladal, že sa to takto pokazí a budeme na chvoste už v tomto štádiu ligy. Je to smutné," konštatoval tréner FC Juraj Szikora na tlačovke po vystúpení v Trnave. Tento osudom skúšaný tréner si užil svoje na lavičke v Gemeri a jeho zdravotnému stavu určite neprospeli stresy, akým bol vystavený. Na začiatku jarnej časti súťaže mnohí hovorili, že o všetkom sa rozhodne vo vzájomnom stretnutí na Pasienkoch, a tak sa aj stalo. Nielen Szikora, ale i hráči sa domnievajú, že práve prehra v Bratislave v priamej konfrontácii vystrojila pre hráčov Rimavskej Soboty kar. "To bol kľúčový duel, ktorý rozhodol o tom, že sme odpísaní," pripomenul Szikora. Jeden z jeho zverencov, stredopoliar Ján Dic, myšlienku svojho trénera doplnil. "Čo z toho, že sme vo viacerých stretnutiach nehrali zle a boli sme rovnocenným súperom, keď sme sa i tak zosúvali stále nižšie a naša strata narastala. Do šancí sme sa vedeli dostať, snažili sme sa a dreli, ale naozaj to nebolo účelné. Tiež sa domnievam, že začiatok konečného ortieľu bola prehra na Interi. No ešte aj potom sa dalo čosi dohnať, no i nasledujúce stretnutia sme nezvládli." Topiaci sa neuchopil povestnú slamku ani v nedeľňajšom zápase v Trnave. "Myslím si, že mužstvo malo na to, aby sa udržalo v najvyššej súťaži. Kvalitatívne sme nezaostali, ale čo z toho, keď sme urazili šťastenu a lopta lietala kade-tade, len nie do brány súperov. Keď sa začne nabaľovať smola, potom to nemá konca-kraja. My sme sa o tom presvedčili."
Vedenie Gemerčanov včera zareagovalo na neúspešné vystúpenie v tomto ročníku a poslalo hlavného trénera Juraja Szikoru do 15. júna na dovolenku. Vo zvyšných dvoch kolách povedie mužstvo doterajší asistent Marián Kudlík.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 06:55