TASR - Martin Baumann
StoryEditor

Slováci dali Švédom viac gólov, ako doposiaľ všetky ostatné tímy dokopy. Na víťazstvo to nestačilo

12.05.2018, 12:09
Autor:
redred
Úradujúcim majstrom sveta sme prehrou 3:4 v predĺžení ukradli bodík.

lovenskí hokejisti prehrali vo svojom piatom zápase na MS v Kodani. Po výbornom výkone podľahli obhajcom trofeje zo Švédska tesne 3:4 po predĺžení a ako prví im na turnaji zobrali body. V tabuľke kodanskej A-skupiny im patrí s ôsmimi bodmi piata priečka.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho odštartovali proti obhajcom trofeje dobre a v 11. minúte sa ujali vedenia zásluhou Tomáša Jurča.

Bohumilov komentár:

Doťahovali sme dvojgólové manko

"Tre kronor" so 16 hráčmi zo zámorskej NHL však prebrali taktovku zápasu a do 25. minúty otočili na 3:1. Kontaktný gól strelil v 37. minúte v oslabení Marek Ďaloga a krátko po druhej prestávke vyrovnal v prečíslení Nagy.

Slováci sa v závere riadneho času snažili strhnúť duel na svoju stranu, no napriek veľkým šanciam sa im to nepodarilo. O triumfe Švédov nakoniec rozhodol v predĺžení Zibanejad.

Slováci majú deň voľna a v pondelok o 16.15 h ich čaká ďalší ťažký súboj s Ruskom. Švédi sa stretnú v nedeľu o 20.15 h so Švajčiarmi.

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):      

Ladislav Nagy: "Hrali sme dobre v obrane, nepúšťali sme Švédov do vyložených šancí. Oni síce mali viackrát tlak, točili sa v našom pásme, ale priestor odkiaľ sa dávajú góly sme mali dobre pokrytý. V obrannom pásme sme odviedli dobrú robotu. Škoda gólu v predĺžení, nevyhodili sme tam puk a bol z toho gól. To Švédi vedia využiť. Mali sme šancu rozhodnúť v predĺžení, aj ja som mal dobrú príležitosť na gól. Škoda, ale netreba vešať hlavy, dnes sme odviedli dobrú robotu."

Craig Ramsay, tréner SR: "Dnes to bol náš najlepší výkon na týchto MS. Dodržiavali sme drobné veci, vďaka ktorým sme sa dostávali do šancí. Som veľmi spokojný s výkonom a zároveň som hrdý na tím. Proti Rusku to bude náročný zápas, no ak sa priblížime dnešnému výkonu, tak môžeme bodovať aj proti ďalšiemu favoritovi. Najmä v defenzíve sme podali fantastický výkon, takisto si pochvalu zaslúži brankár Rybár."

Patrik Rybár, brankár SR: "Vyhovuje mi, keď na mňa ide viac striel, aspoň som rozchytaný. Škoda, že nám víťazstvo ušlo, no máme aspoň bod. Švédi majú výborný tím, spoluhráči mi však výborne pomohli, nepúšťali ich do vyložených šancí. Z tohto zápasu sa môžeme poučiť a preniesť veľa dobrých vecí do ďalších stretnutí."

Marek Ďaloga, obranca SR: "Na zápas sme sa dôkladne pripravovali. Každý sa snažil na sto percent. Dodržiavali sme to, čo sme mali a celkom nám to išlo. Škoda výsledku. Pri mojom góle ma Laco Nagy videl a vedel, že mám v tej chvíli lepší pohyb a tak mi posunul puk a vyšlo to. Švédi boli favorit, my sme im chceli zobrať body."

Tomáš Jurčo, útočník SR: "Celý zápas sme odohrali výborne a keď takto budeme hrať ďalej, tak s nami každý bude mať problémy. Hrali sme dobre celých 60 minút, čo je skvelé. Vedeli sme, že hráme dobre a verili sme si, že môžeme dať ďalšie góly aj za nepriaznivého stavu. Každý z nás by bral víťazstvo, ku ktorému sme neboli ďaleko. Potvrdili sme, že vieme hrať aj s takýmto silným tímom. Je to pre nás dobrý krok a tešíme sa z neho."

Michal Čajkovský, obranca SR: "V hokeji sa môže gólom zmeniť hocijaká situácia. My sme to ukázali po treťom, škoda, že to nevyšlo. Teraz nás čakajú Rusi, majú výborný káder, ale dá sa s nimi hrať, takže uvidíme."

Andrej Sekera, kapitán SR: "Mali sme dobré aj horšie momenty. Hrali sme dobre tretiu tretinu, tá bola podľa mňa naša najlepšia na turnaji, no druhá nám príliš nevyšla. Stále je to také kolísavé, ale bodík so Švédmi je pekný. Mrzí ten záver, mali sme puk na hokejkách, ale nedali sme to von a skončilo to v našej bránke. Ale tak to už býva."

      Slovensko - Švédsko 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
      Góly: 11. Jurčo (Grman, Krištof), 37. Ďaloga (Nagy), 47. Nagy (Krištof, Čajkovský) - 16. Everberg (Klingberg, Lindholm), 19. Nyquist (Backlund, Gustafsson), 25. de la Rose (Kempe, Wikstrand), 65. Zibanejad (Rakell, Klingberg)

01 - Modified: 2019-05-25 17:36:08 - Feat.: - Title: Ďalší hokejový šampionát bez novej haly nebude. Šéf hokeja chce štadión na strednom Slovensku 02 - Modified: 2019-05-03 11:04:50 - Feat.: - Title: Hokej ako naša „národná choroba“ si vyžaduje seriózny prístup, vraví tímlíder RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar 03 - Modified: 2018-05-21 08:21:34 - Feat.: - Title: Ohlasy médií na hokejové finále: Zase Švédi a zase na nájazdy 04 - Modified: 2018-05-20 21:55:38 - Feat.: - Title: V napínavom finálovom zápase Švédi víťazne, obhájili titul majstra sveta 05 - Modified: 2018-05-20 16:14:03 - Feat.: - Title: V zámorskom derby o bronz nakoniec vyhrali Američania
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 15:59