TASR - Martin Baumann
StoryEditor

KOMENTÁR: Bod so Švédmi nerieši nič. No hovorí mnohé

12.05.2018, 15:21
Bez ohľadu na rôzne kalkulácie zanechal výkon Slovákov proti jednému z top favoritov turnaja silný odkaz.

Proti Švédsku siahala hokejová reprezentácia na senzáciu. A po doteraz suverénne najlepšom výkone na majstrovstvách sveta vybojovala proti obhajcom majstrovského titulu bod. Bod, ktorý pri predpokladanom vývoji ďalších zápasov nerieši nič v súvislosti s našim možným postupom do štvrťfinále šampionátu.

Zatiaľ to vyzerá tak, že v posledných dvoch dueloch proti Rusku a Bielorusku potrebujeme získať päť bodov (ak by sme v predĺžení so Švédskom vyhrali, mohli stačiť štyri).

A čo na to Bohumil?

Bez ohľadu na rôzne kalkulácie zanechal výkon Slovákov proti jednému z top favoritov turnaja silný odkaz pre fanúšikov a najmä pre neprajníkov nášho hokeja. Tak, ako sa dokážeme trápiť s papierovo slabšími mužstvami, tak dokážeme konkurovať a najmä držať krok z ktorýmkoľvek výberom sveta.

A nepotrebujeme k tomu ani 16 hokejistov z NHL, ako mali Švédi. Našou hlavnou devízou je osoba trénera Craiga Ramsayho, ktorý do reprezentantov od septembra vštepuje nový systém hry založený na neustálom korčuľovaní, agresivite a častom napádaní súpera.

A proti Švédom, hrajúcim otvorenejší hokej ako taký Rakúšania alebo aj Švajčiari, sa ukázal naplno. Toľko príležitostí, ako proti Švédom si Slováci s trochou zveličenia nevypracovali za predchádzajúce dva zápasy dohromady.

Vďaka dnešnému zápasu tiež aspoň na chvíľu utíchnu hlasy neprajníkov o tom, že s príchodom generálneho manažéra Miroslava Šatana a Ramsayho neprišla do A-tímu žiadna výrazná zmena.

„Môže nás trénovať aj Babcock, ale z tých hráčov viac nedostane,“ bol jeden z mnohých „hejtov“ na adresu reprezentácie. Navyše, tento výkon bude pre mužstvo silnou vzpruhou a dobrým liekom na zvýšenie sebavedomia, pred pondelkovým zápasom „o všetko“ s Ruskom. Objektívne – podľa súpisky aj doterajších výkonov na MS za „zborná“ zdá byť hrateľnejším súperom, ako Švédi.

01 - Modified: 2019-05-25 17:36:08 - Feat.: - Title: Ďalší hokejový šampionát bez novej haly nebude. Šéf hokeja chce štadión na strednom Slovensku 02 - Modified: 2019-05-03 11:04:50 - Feat.: - Title: Hokej ako naša „národná choroba“ si vyžaduje seriózny prístup, vraví tímlíder RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar 03 - Modified: 2018-05-21 08:21:34 - Feat.: - Title: Ohlasy médií na hokejové finále: Zase Švédi a zase na nájazdy 04 - Modified: 2018-05-20 21:55:38 - Feat.: - Title: V napínavom finálovom zápase Švédi víťazne, obhájili titul majstra sveta 05 - Modified: 2018-05-20 16:14:03 - Feat.: - Title: V zámorskom derby o bronz nakoniec vyhrali Američania
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 11:08