TASR/Reuters
StoryEditor

Slováci boli blízko prekvapenia. "Pokašľal som to," sypal si popol na hlavu Ďaloga

12.05.2018, 16:18
Autor:
TASRTASR
Práve v čase, keď sme dostali rozhodujúci gól sedel slovenský hokejista na trestnej lavici.

Slovenskí hokejisti boli vo svojom piatom zápase blízko k prekvapeniu. S favoritom so Švédska držali krok, no v predĺžení im víťazstvo ušlo. Podľa obrancu Mareka Ďalogu sa pod dobrý výkon Slovákov podpísalo to, že na súpera použili jeho zbrane.

Pozrite si aj komentár Denisa Bohumila Schwarza:

V prvej tretine mali jasnú streleckú prevahu Švédi (21:8), no potom sa táto štatistka prevážila na stranu Slovenska (20:12). "Snažili sme sa hrať to, čo hrajú Švédi. Teda byť čo najviac u nich v pásme a napádať ich. Mali sme dosť šancí, škoda, že sme nedali viac gólov," povedal po zápase slovenský obranca.

Mal viaceré šance

Ďaloga strelil v druhej tretine gól na 2:3 v oslabení, neskôr mal aj ďalšie šance. V zápase zaujal svojimi ofenzívnymi výpadmi. "Predtým som si to nemohol dovoliť, boli to iné zápasy. Pri góle ma dobre videl Laco Nagy, tak mi to pustil. Neviem, či to tak chcel, ale spravil to dobre."

Po góle sa zrazil s rozhodcom, obaja spadli na zem a Ďaloga s úsmevom potľapkal arbitra po helme. "Aj som mu niečo povedal, ale nerozumel mi."

Pokašľal som to

Výkon Slovákov proti Švédom bol úplne iný ako v príprave pred MS, keď na ich ľade prehrali na začiatku apríla 3:6 a 1:7. "My sme vedeli, že tie zápasy, ktoré sme hrali vo Švédsku, musíme hrať inak. Tam si nás vodili ako medvede. Teraz sme sa dobre pripravili."

Duel napokon rozhodlo predĺženie, v ktorom favorit udrel v presilovke. Na trestnej lavici sedel práve Ďaloga: "Musím si to celé pozrieť na videu, ale pokašľal som to, lebo sme vtedy dostali gól. No nezdalo sa mi, že by som ho potiahol. Videl, že idem za ním, tak sa natlačil predo mňa, nemyslím si, že som ho zahákoval," okomentoval situáciu pred vylúčením.

Šanca ešte žije

Šanca Slovákov na štvrťfinále stále žije, ale musia bodovať aj v ďalších zápasoch. Je pozitívne, že ich kvalita hry má stúpajúcu krivku.

"Pokazili sme začiatok s Čechmi, to sa na nás podpísali v zápase so Švajčiarskom. V ďalších sme museli vyhrať, nebolo to psychicky jednoduché. Proti Švédom sme mohli len prekvapiť, myslím, že sa nám to celkom podarilo," poznamenal Ďaloga.

Recept na úspechy v ďalších dvoch zápasoch proti Rusku a Bielorusku slovenský obranca pozná: "Musíme nastúpiť hneď naplno. Máme výpadky, ako keby sme hrali to, čo treba, len v určitých častiach zápasu."

Najlepší výkon

"Dnes to bol náš najlepší výkon na týchto MS. Dodržiavali sme drobné veci, vďaka ktorým sme sa dostávali do šancí. Som veľmi spokojný s výkonom a zároveň som hrdý na tím," pochvaľoval si po zápase hlavný kormidelník Craig Ramsay.

Kapitána Andreja Sekeru potešil najmä výkon v treťom dejstve. Slováci boli po vyrovnávajúcom góle Nagya v 47. minúte lepší a dostali úradujúcich majstrov sveta pod tlak.

"V tretej tretine sme hrali veľmi dobre. Tá bola podľa mňa naša najlepšia na turnaji. Mrzí ten záver, mali sme puk na hokejkách, ale nedali sme ho von a skončil v našej bránke. Stále je to také kolísavé, ale bodík so Švédmi je pekný," povedal.

01 - Modified: 2019-05-25 17:36:08 - Feat.: - Title: Ďalší hokejový šampionát bez novej haly nebude. Šéf hokeja chce štadión na strednom Slovensku 02 - Modified: 2019-05-14 15:02:30 - Feat.: - Title: FOTO: Doráňaný Ďaloga a veselá nálada. Pozrite sa, ako Slováci pózovali na oficiálnu fotografiu 03 - Modified: 2019-05-03 11:04:50 - Feat.: - Title: Hokej ako naša „národná choroba“ si vyžaduje seriózny prístup, vraví tímlíder RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar 04 - Modified: 2018-05-21 08:21:34 - Feat.: - Title: Ohlasy médií na hokejové finále: Zase Švédi a zase na nájazdy 05 - Modified: 2018-05-20 21:55:38 - Feat.: - Title: V napínavom finálovom zápase Švédi víťazne, obhájili titul majstra sveta
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 15:56