TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Kedy slovenskí hokejisti postúpia do štvrťfinále? (scenáre)

14.05.2018, 11:24
HN vám prinášajú viacero alternatív, ako sa môže hokejová reprezentácia dopracovať k postupu.

Pred predposledným zápasom Slovenska v základnej skupine majstrovstiev sveta proti Rusku, je v hre viacero scenárov, za akých okolností si hokejová reprezentácia vybojuje vytúžený postup do štvrťfinále svetového šampionátu. Jedno je isté: Slováci ostali v hre o účasť medzi osmičkou najlepších hokejových výberov sveta až do posledného dňa súbojov v skupinách.

Pozrite si zostrih z posledného zápasu slovenských hokejistov na svetovom šampionáte v Dánsku proti Švédom:

Otázkou už len ostáva, či bude duel s Bieloruskom už iba rozlúčkou Slovenska s tohtoročnými majstrovstvami sveta, alebo nášmu výberu môže priniesť ešte postupové body. HN vám prinášajú viacero alternatív, ako sa môže hokejová reprezentácia dopracovať k postupu.

1. Keď vyhráme s Ruskom za 3 body
Najideálnejší scenár, no zároveň najmenej pravdepodobný. V tomto prípade bude mať Slovensko pred posledným zápasom skupiny s Bieloruskom v tabuľke 11 bodov - o dva viac, ako náš najvážnejší postupový rival zo Švajčiarska.

Znamená to, že národný tím bude mať postup naďalej vo vlastných rukách a v utorok proti Bielorusku mu bude na účasť vo štvrťfinále stačiť výhra po predĺžení alebo samostatných nájazdoch. Čiže za dva body. Samozrejme, pri tomto sa počíta s očakávanými víťazstvami Česka nad Rakúskom a Švajčiarska s Francúzskom.

2. Keď vyhráme s Ruskom za 2 body
Aj pri tejto možnosti ostáva postup do štvrťfinále v našich rukách a pred súbojom s Bieloruskom sa nemusíme spoliehať na výsledky iných zápasov. S desiatimi bodmi by sme boli vo finiši o bod pred Švajčiarskom a tak by nás predpokladané víťazstvo s Bieloruskom posunulo do play-off.

V priebehu dňa bude potom záležať od výsledku zápasu Švajčiarska s Francúzskom na tom, či budú proti Bielorusku potrebné tri, dva, jeden prípadne žiadny bod.

3. Keď proti Rusku prehráme
Majstrovstvá sveta sa pre Slovensko v takomto prípade takmer s istotou skončia tak, ako predchádzajúce tri svetové šampionáty. Naša situácia by sa výrazne nezlepšila ani za predpokladu, že proti favoritovi vybojujeme bod. Ten totiž nebude mať v konečnom účtovaní žiadnu cenu.

Vďaka nemu by sme sa bodovo len vyrovnali Švajčiarom a tí majú proti nám výhodu lepšie vzájomného zápasu. Museli by sme sa spoliehať na to, že Francúzsko v zápase hranom krátko po poludní uchmatne favorizovanému Švajčiarsku minimálne jeden bod. Pred posledným zápasom by nás udržalo v hre len zlyhanie "helvétov".

01 - Modified: 2019-05-25 17:36:08 - Feat.: - Title: Ďalší hokejový šampionát bez novej haly nebude. Šéf hokeja chce štadión na strednom Slovensku 02 - Modified: 2019-05-03 11:04:50 - Feat.: - Title: Hokej ako naša „národná choroba“ si vyžaduje seriózny prístup, vraví tímlíder RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar 03 - Modified: 2018-05-21 08:21:34 - Feat.: - Title: Ohlasy médií na hokejové finále: Zase Švédi a zase na nájazdy 04 - Modified: 2018-05-20 21:55:38 - Feat.: - Title: V napínavom finálovom zápase Švédi víťazne, obhájili titul majstra sveta 05 - Modified: 2018-05-20 16:14:03 - Feat.: - Title: V zámorskom derby o bronz nakoniec vyhrali Američania
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 17:46