TASR
StoryEditor

Slovenskí reprezentanti sa rozlúčili víťazstvom, zdolali hokejistov z Bieloruska

15.05.2018, 18:53
Autor:
TASRTASR
Slovenská reprezentácia už pred zápasom nemala šancu na postup do štvrťfinále.

Slovenskí hokejisti sa rozlúčili so svetovým šampionátom v Dánsku víťazne. V záverečnom skupinovom zápase zdolali v prestrelke Bielorusko 7:4, no už pred ním nemali šancu postúpiť do štvrťfinále.

Rozhodol o tom triumf Švajčiarska nad Francúzskom 5:1 v poludňajšom stretnutí. Slováci sa predstavili medzi najlepšou osmičkou naposledy v Helsinkách 2013.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho vstúpili do zápasu výborne a už po 18 sekundách viedli zásluhou Martina Bakoša, o desať minút neskôr pridal druhý gól Tomáš Jurčo, no Bielorusi v druhej tretine vyrovnali. V treťom dejstve sa roztrhlo vrece s gólmi.

Na presné zásahy Bakoša a Jurča odpovedali Kovyršin a Vorobej, no o výhre Slovákov rozhodli v závere Marek Hovorka, Marek Ďaloga z trestného strieľania a Michal Krištof v presilovke.

Začiatok vo veľkom štýle

Slovenskí hokejisti nastúpili na svoj záverečný zápas na MS v Dánsku vo veľkom štýle a už po 18 sekundách sa ujali vedenia. Nagy prihral do jazdy Bakošovi, ktorý namieril spoza hráča do šibenice. Pre slovenského útočníka to bol vôbec prvý bod na turnaji.

V 3. minúte dostal tvrdý hit Jurčo a skončil na ľade, ale na striedačku dokorčuľoval sám a po pár minútach pokračoval v zápase. Bielorusi si v 6. minúte zahrali presilovku, ale nič výrazné nevymysleli. Krátko na to mali početnú výhodu aj ich súperi a darilo sa im v nej podstatne lepšie.

Nagy poslal krížnu prihrávku na Bakoša, ten vypálil z prvej a Jurčo tečoval puk za Trusa - 2:0. V 14. minúte sa zaskvel Rybár, keď vychytal tutovku Šarangoviča a vzápätí aj šancu Levšu počas ďalšej presilovky Bieloruska.

Do druhého dejstva nastúpil do slovenskej bránky Marek Čiliak, pričom na striedačke nebol žiadny náhradný brankár. Rybár sa totiž zranil a tak sa musel rýchlo prezliecť do výstroja Denis Godla.

Medzičasom si Bielorusi zahrali ďalšiu presilovku, ale ani tá gól nepriniesla. Krátko po polovici zápasu prvý slovenský útok zamkol súpera v jeho obrannom pásme a vyzeralo to akoby hral presilovku, vypracoval si niekoľko šancí a tlak vyústil do vylúčenia Lisovca.

Slováci však inkasovali počas početnej výhody, keď im ušiel Kitarov a svoj nájazd premenil - 1:2. Vzápätí si zahrali presilovku aj Bielorusi a Linglet vyrovnal na 2:2, keď tečoval strelu Platta. V 37. minúte mal po prihrávke Bakoša tutovku Nagy, ale Trus vytiahol parádny zákrok a zmaril mu gólovú radosť. O minútu neskôr zahodili prečíslenie dvoch na jedného Bondra so Svitanom.

Rozhodla tretia tretina

V úvode tretej časti mal veľkú šancu opäť Bondra po prihrávke Svitanu, ale zoči voči Trusovi neuspel. V 46. minúte si pozície vymenili, no gólom sa neskončila ani táto tutovka. Pykať mohli o moment neskôr, Drozd si položil Čiliaka na ľad, jeho strela však skončila na žŕdke. Ani jeden nehral dobre v defenzíve a tak sa v ďalších minútach roztrhlo vrece s gólmi.

V 48. minúte sa zblízka presadil druhýkrát v zápase Bakoš - 3:2. Ramsayho zverenci sa však z vedenia dlho netešili, už o minútu vyrovnal Kovyršin, ktorému naservíroval puk pred bránku Suško - 3:3 a v 51. dokonca prvýkrát v zápase prehrávali. Vylúčenie Marcinka potrestal Vorobej. Pri góle zostali pred Čiliakom dvaja nepokrytí Bielorusi.

Ani tento stav však nevydržal dlhšie ako minútu. V 52. minúte sa presadil Jurčo - 4:4. Slovensko sa nakoniec rozlúčilo so šampionátom víťazne, v 55. minúte strelil piaty gól Hovorka po prihrávke Krištofa a o minútu neskôr upravil na 6:4 z trestného strieľania Ďaloga. V záverečných sekundách spečatil skóre Krištof v presilovej hre.

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 07:13