StoryEditor

Čierna séria Nemecka

02.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Stredajší asociačný termín využili na prípravné duely s výnimkou San Marína všetci súperi slovenskej futbalovej reprezentácie z kvalifikačnej D-skupiny ME 2008 v Rakúsku a vo Švajčiarsku.
Nemci sa predstavili vo Florencii proti Taliansku, ktorému hladko podľahli 1:4. Ide vôbec o najvyššie víťazstvo Talianska nad Nemeckom od roku 1939, keď vyhrali 5:2. Talianske góly strieľali postupne Alberto Gilardino (4.), Luca Toni (7.), Daniele de Rossi (39.) a Alessandro del Piero (57.), o čestný úspech Nemcov sa postaral osem minút pred koncom Robert Huth. Nemci majú so súpermi z absolútnej špičky v poslednom čase katastrofálnu bilanciu. Od októbra 2000, keď zdolali Angličanov vo Wembley 1:0, nevyhrali nad tímom z kategórie futbalových velikánov v 16 zápasoch za sebou, pričom vlani podľahli aj na Slovensku 0:2. "V prvom polčase sme dostali poriadnu lekciu. Robili sme chyby, strácali lopty. Dostali sme dva góly z rýchlych brejkov a už sme nedokázali odpovedať. Klobúk dolu pred Talianmi," chválil súpera tréner Nemecka Jürgen Klinsmann. Bývalý skvelý útočník podotkol, že takáto prehra v príprave je síce frustrujúca, ale z hľadiska svetového šampionátu nemusí nič znamenať. "Máme ešte sto dní na to, aby sme odstránili naše technické a taktické nedostatky. Máme mladé mužstvo, ktoré má určite veľký potenciál," povedal Klinsmann.
Česká reprezentácia si zmerala sily v Izmire v dvojzápase s Tureckom. V súboji A-tímov sa zrodila remíza 2:2. Skóre otvoril v 20. min. kapitán Karel Poborský z pokutového kopu a 16 minút po polčasovej prestávke zvyšoval už na rozdiel dvoch gólov Jiří Štajner. O víťazstvo prišli naši západní susedia až v závere duelu, keď sa dvakrát (89. a 90.+) presadil Ümit Karan. Ďalší dvaja súperi Slovenska z kvalifikácie o postup na ME 2008 boli úspešní. Írsko zvíťazilo nad Švédskom 3:0 a Cyprus nad Arménskom 2:0. Posledný rival zo slovenského piateho kvalifikačného koša Wales remizoval doma s Paraguajom 0:0.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:15