StoryEditor

Budaj a Stümpel hviezdami večera

21.03.2006, 23:00
Slovenskí hokejoví reprezentanti Peter Budaj (Colorado) a Jozef Stümpel (Florida) boli ústrednými postavami svojich tímov vo včerajších nočných zápasoch kanadsko-americkej Národnej hokejovej ligy. Talentovaný brankár Budaj zaznamenal svoj druhý shutout v najprestížnejšej hokejovej súťaži.

Slovenskí hokejoví reprezentanti Peter Budaj (Colorado) a Jozef Stümpel (Florida) boli ústrednými postavami svojich tímov vo včerajších nočných zápasoch kanadsko-americkej Národnej hokejovej ligy. Talentovaný brankár Budaj zaznamenal svoj druhý shutout v najprestížnejšej hokejovej súťaži. Vynikajúcu formu z posledných zápasov potvrdil aj floridský center Stümpel, ktorý v posledných deviatich zápasoch obohatil svoje konto o 15 bodov.
Mladý brankár obliekajúci dres Colorada úplne vymazal v Los Angeles domácich strelcov. Najmä jeho zásluhou sa lavíny tešili z jednoznačného víťazstva 5:0. "V prvých dvoch tretinách sme im veľa nedovolili, v poslednej mali zopár šancí v presilových hrách. Je to jednoduchšie, keď tím hrá pred vami tak dobre, ako chlapci dnes," nešetril slovenský olympionik Budaj chválou na adresu svojich spoluhráčov, keď aj s ich pomocou zaznamenal druhý shutout vo svojej premiérovej sezóne v prestížnej profilige. Hviezdou stretnutia sa stal úplne zaslúžene kapitán Joe Sakic. Skúsený center zaznamenal dva góly a rovnaký počet asistencií, vďaka čomu prepisoval historické tabuľky. V celkovej produktivite sa ziskom 1 471 bodov nachádza na 11. mieste pred Stanom Mikitom a s 903 presnými prihrávkami predstihol Bryana Trottiera na 15. priečke v tabuľke asistencií. "Králi" tak stále nenašli stratenú formu a v Západnej konferencii už klesli na poslednú postupovú pozíciu.
Aj s prispením dvoch gólov Jozefa Stümpela a jedného presného zásahu Juraja Kolníka vyhrávala domáca Florida pred druhým odchodom do kabín nad divíznym rivalom z Tampy Bay vysoko 5:1 a zdalo sa, že o všetkom je už rozhodnuté. Opak bol však pravdou. Obhajcovia Stanleyho pohára v záverečnej dvadsaťminútovke príkladne zabojovali, obranu "panterov" postupne štyrikrát prekonali a vynútili si predĺženie. Necelé dve minúty pred koncom nadstaveného času upokojil domáce obecenstvo po presnej prihrávke Jozefa Stümpela Olli Jokinen a rozhodol o šiestej výhre svojho mužstva z posledných siedmich stretnutí. "Vedel som, že tam bude. Tak som mu len posunul puk, pretože viem, že v samostatných únikoch je veľmi dobrý," vyjadril sa k rozhodujúcemu momentu center Jozef Stümpel, ktorý v posledných deviatich zápasoch obohatil svoje konto celkovo o 15 bodov. Stümpel sa po nevydarenom začiatku sezóny stále zlepšuje a v kanadskom bodovaní slovenských hokejistov sa už posunul na ôsme miesto, keď má na svojom konte celkovo 13 gólov a 35 asistencií. V tíme Floridy sa udomácnil aj Juraj Kolník, ktorý v 63 zápasoch zaznamenal 11 gólov a 17 asistencií.

Stümpel v posledných desiatich zápasoch
Súper G+A
Montreal 0+0
Carolina 0+1
Atlanta 0+2
Ottawa 2+1
Carolina 1+1
Carolina 1+1
Philadelphia 0+0
NY Islanders 0+2
Washington 0+0
Tampa Bay 2+1
Celkovo 6+9

NHL
Výsledky:
NY Rangers -- Boston 5:2, Washington -- Montreal 2:4 (za hostí Zedník 0+1), Atlanta -- Buffalo 5:0 (za domácich Petrovický 0+1, Bondra 1+1), Florida -- Tampa Bay 6:5 pp (za hostí Kolník 1+1, Stümpel 2+1), Nashville -- St. Louis 4:2, Dallas -- Anaheim 1:2, Los Angeles -- Colorado 0:5

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 14:43