StoryEditor

Hladká prehra. Na Čechov sme nemali

13.04.2007, 00:00
Prvý prípravný zápas pred majstrovstvami sveta slovenskí hokejisti nezvládli. V Trenčíne prehrali zverenci trénera Júliusa Šuplera s Českom 2:5.

Prvý prípravný zápas pred majstrovstvami sveta slovenskí hokejisti nezvládli. V Trenčíne prehrali zverenci trénera Júliusa Šuplera s Českom 2:5.

Rozhodol nezvládnutý úvod
Hrať naplno, pozorne brániť a snažiť sa vypracovať šance v útoku. S takýmito slovami poslal tréner Šupler hráčov na ľad. Tí však už v úvode jeho slová nenaplnili a Česi dvomi gólmi rozleptali našu hru. V prvej tretine sa nám zásluhou Surového podarilo znížiť. Lenže zverenci trénera Aloisa Hadamczika, pre ktorých to bol už tretí prípravný duel pred svetovým šampionátom, boli po celý čas lepším tímom. Kvalita sa prejavila najmä v poslednej časti, keď naši západní susedia strelili ďalšie dva góly a kontrolovali priebeh zápasu.

Hlavný rozdiel - kvalita
V dnešnej odvete, ktorá sa hrá v Brne, dostanú príležitosť viacerí ďalší hráči. "Niektorých necháme odpočívať a pozmeníme aj útoky," vysvetlil Šupler. Kouč národného tímu videl hlavné príčiny prehry v nezohranosti tímu. "Zatiaľ sme mali málo času na súhru jednotlivých formácií. Predovšetkým sme však doplatili na naše individuálne chyby. Musíme si dať pozor hlavne na oslabenia," dodal Šupler.
Česi začali s prípravou skôr, čo bolo na ich hre vidieť. Hlavný rozdiel medzi mužstvami však tréner Hadamczik vysvetlil jasne. "Máme v mužstve viac kvalitnejších hokejistov." Český kouč sa na šampionáte v Rusku bude spoliehať najmä na hráčov z NHL. "Z tohto kádra počítam maximálne so štyrmi hráčmi. Čakáme na hráčov zo zámoria," doplnil Hadamczik.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 07:48