Reuters
StoryEditor

Aj Argentínčania to videli. Brazília nechápe, ako mohol platiť gól Švajčiarska

18.06.2018, 12:40
Autor:
jicjic
Brazílčanov hnevá inkasovaný gól zo zápasu proti Švajčiarsku.

Hviezdny Neymar pred rozhodcom gestikuloval a ukazoval smerom k veľkoplošnej obrazovke, kde práve videl záznam. Pripojili sa ďalší. "Veď to bol faul, čo si nevidel?" Brazílčania nechápu, že v nedeľňajšom zápase majstrovstiev sveta (1: 1) platil gól Švajčiarska.

Webové stránky jedného z najväčších brazílskych denníkov O Globo prišli s titulkom: "Dokonca aj Argentínčania zdôrazňujú švajčiarsky faul." Inými slovami: to už je čo povedať!

Kontroverziu rozpútal Steven Zuber, švajčiarsky záložník, ktorý si pred gólovou hlavičkou proti Brazílii vytvoril priestor jemným pristrčením obrancu Mirandu.

Rozhodca Ramos z Mexika incident nevidel alebo ho nepovažoval za nedovolený. A nezakročili ani kolegovia pri videu, ktorí skúmajú každý strelený gól.

"Pritom to bol jasný faul," nechápal brazílsky kouč Tite. Svoju premiéru na veľkom medzinárodnom turnaji si predstavoval celkom inak. Brazília, hlavný adept na titul majstrov sveta, nepresvedčila.

"Šťastný pochopiteľne nie som, pretože som čakal, že zvíťazíme," vyhlásil.

"Vytvorili sme si množstvo šancí, lenže sme netrafovali bránu. Mali sme brankára súpera zamestnať oveľa viac," pokračoval tréner.

Brazílčania mali dobrý úvod a koniec. Medzitým nechali Švajčiarov hrať, druhý gól, ktorý by stretnutie pravdepodobne rozhodol, nedali.

"Napriek tomu si myslím, že sme hrali dobre. Je tu veľa pozitív, ktoré si môžeme vziať do ďalších zápasov," podotkol Philippe Coutinho, autor brazílskeho gólu.

Stredopoliar Barcelony v zápase zatienil i Neymara, ktorý vynikal skôr účesom než výkonom.

Aj keď je pravda, že priestoru mal veľmi málo. Desaťkrát za zápas bol faulovaný, snáď na každom kroku ho tieňoval osobný strážca Valon Behrami.

Ale Švajčiarom sa taká taktika vyplatila, hlavnú súperovu hviezdu ubránili.

Aké aplikácie využívajú hráči slovenskej futbalovej reprezentácie:

01 - Modified: 2024-04-22 05:02:31 - Feat.: - Title: Brazílsky exprezident Bolsonaro podporil Elona Muska a žiadal ochranu slobody prejavu 02 - Modified: 2024-04-20 21:04:50 - Feat.: - Title: Švajčiarski výrobcovia hodiniek vidia Indiu ako novú krajinu hojnosti 03 - Modified: 2024-04-18 14:33:44 - Feat.: - Title: Po desiatich rokoch diverzifikujeme. Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 653 miliónov 04 - Modified: 2024-04-17 21:56:20 - Feat.: - Title: Švajčiarsko sa nepripojí k skupine pátrajúcej po peniazoch ruských oligarchov 05 - Modified: 2024-04-17 09:39:43 - Feat.: - Title: Rokovací stôl je jediným východiskom z ukrajinskej krízy, reaguje čínska diplomacia na Scholza
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 02:06