StoryEditor

Dôležitý krok Nitry

16.03.2006, 23:00

Hokejisti Nitry zvíťazili v piatom zápase štvrťfinále T-Com extraligy nad Skalicou 3:1 a ujali sa vedenia 3:2 na zápasy. Nitrania môžu o svojom postupe do semifinále rozhodnúť už zajtra (od 17.00 hod.) na ľade Skalice, kde je na programe šiesty duel tejto série. Postup medzi najlepšiu štvorku si už s predstihom vybojovali Košice, Poprad a Žilina, ktoré zhodne vyhrali svoje série 4:0 na zápasy.
Víťaz základnej časti z Nitry rozhodol o svojom víťazstve už v úvodnej tretine, ktorú vyhral 2:0. O úvodný gól domácich sa v 4. min. postaral po individuálnej akcii Kováčik, druhý presný zásah pridal o sedem minút neskôr Chrenko. Skalica po inkasovaných góloch pridala na aktivite, všetky jej príležitosti sa však končili na skvelom brankárovi Lakosilovi. Obraz hry sa nezmenil ani v druhej časti hry. Naopak, poisťujúci gól pridal Kolník, ktorý využil presilovú hru po faule Zajaca. Pre Kolníka to bol 308. gól v slovenskej extralige, čím si upevnil pozíciu najlepšieho slovenského kanoniera. Priebeh stretnutia v závere ešte skomplikoval Jarolín, ktorý v prevahe o jedného hráča znížil na 1:3. Zo strany hostí to však bolo všetko, Nitra už priebeh stretnutia kontrolovala a zaslúžene doviedla stretnutie do víťazného konca.
T-COM
Štvrťfinále
Nitra (1) -- Skalica (8)
3:2 na zápasy
Piaty zápas:
Nitra -- Skalica 3:1 (2:0, 0:0, 1:1), góly: 4. J. Kováčik, 11. T. Chrenko (Švarný), 47. Kolník (Hruška, Kováčik) -- 53. Jarolín (Hartmann, Dornič)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 17:00