Česká tenistka Kateřina SiniakováTASR/AP
StoryEditor

McEnroe v sukni. Myslíte to vážne? kričala česká tenistka na rozhodcu

07.07.2018, 00:00
Autor:
Karel KnapKarel Knap
Nahnevaná tenistka strelila loptičku a poslala ju rázne preč z kurtu číslo 16.

Štvrtková zápasová šichta vo Wimbledone zabrala českej tenistke Kataríne Siniakovej celkom štyri hodiny a devätnásť minút. Vo dvojhre proti tenistke z Tuniska Džaburovej odvrátila mečbal a v treťom sete otočila z 2:5 na 9:7.

Vo štvorhre s Barborou Krejčíková potom šampiónky z Roland Garros tiež postúpili až po trojsetovej bitke. "Mám toho plné zuby," povedala Siniaková na brífingu. "A to idem na druhý deň o pol dvanástej hneď na prvé kolo."

Pripomenula McEnroea

Prásk! Nahnevaná tenistka strelila loptičku a poslala ju rázne preč z kurtu číslo 16. Veru, poriadne odletelela. Siniaková doň vložila všetok svoj hnev. Pocit krivdy musel ísť von.

"Are you serious?" hnevala sa o chvíľku na rozhodcu tróniaceho na rozhľadni a pripomenula preslávenú hlášku božského amerického darebáka Johna McEnroea zo zápasu proti Tomu Gulliksonovi v roku 1981 - You can not be serious! "Myslíte to vážne? Ako ste mohli nevidieť ten aut?" hromžil.

Podobne ako v prvom kole proti Američanke Vandewegheovej sa obdivuhodne zdvihla za stavu 2:5 v treťom sete. Teraz viedla 7:6 a podávala. Zdalo sa, že vyrovná na 30-30 a ocitne sa dva fiftíny od víťazstva. Lenže rozhodca po výmene mlčal.

Džaburová sa vzápätí vďaka brejku dotiahla na 7:7. Po tomto momente Siniaková vypenila. Prásk!!! Už predtým nahnevane napálila loptičku do plachty a udrela raketou do pásky, takže dostala varovanie. A očakáva pokutu, tretiu vo svojej kariére. "Všetci videli, že som mala pravdu," obhajovala sa. "Na všetkých kurtoch bohužiaľ nie je jastrabie oko."

McEnroea pripomenula svojou papuľnatosťou, bravúrnymi zásahmi na sieti a zúrivou bojovnosťou, s ktorou odmietala prehrať. Niekoho môže jej správanie pohoršovať, iných divákov však vzplanuté vášne zabávajú.

Nechce sa tlačiť do úlohy rebelky

"Myslím, že ľudí láka show. Som rada, že mi niektorí fandia. Napríklad pri trojhodinovom zápase proti Vandewegheovej mi priala polovica publika," konštatovala s potešením. Nie, netúži sa nejako zámerne natlačiť do úlohy rebelky.

"Vždy budem výbušná. Keď som uzavretá, vyzerám vraj ako chodiaca mŕtvola, ktorá sa nesnaží," vysvetľuje.

"K mojej hre emócie patria, môžu ma vyhecovať. Len musia mať svoje medze. A hlavné je pre mňa vedomie, že som na tenisovom kurte nechala všetko."

Skutočne dobiehala aj zdanlivo stratené lopty. Pretrhnúť sa išla aj po boku Krejčíkovej vo štvorhre. Tešila sa, že sa poriadne vyspí. Veď hneď ráno musí naspäť do All England Clubu, aby predpoludním londýnskeho času vyzvala v ďalšom zápolení Talianku Giorgiovou (napokon s ňou prehrala 1:2 na sety).

01 - Modified: 2024-04-13 11:22:07 - Feat.: - Title: Slovenské tenistky postúpili na finálový turnaj v Seville, o rozhodujúci tretí bod sa zaslúžila Jamrichová 02 - Modified: 2024-03-29 08:48:41 - Feat.: - Title: Djokovič si kouča ešte nevybral. Nemám predstavu, či vôbec nejaký bude, povedal srbský tenista 03 - Modified: 2024-03-01 18:56:23 - Feat.: - Title: Rozhodcovi kričal do tváre. Ruského tenistu Rubľova diskvalifikovali za nadávky 04 - Modified: 2024-02-06 16:19:34 - Feat.: - Title: Molčan pre HN: Hrať finálovú skupinu doma by bolo úžasné. Djokovič? V Srbsku mi na kurte veru nechýbal 05 - Modified: 2024-02-03 20:57:19 - Feat.: - Title: Daviscupová paráda. Výkony Molčana i Kleina boli na úrovni hráčov 40. miesta svetového rebríčka, vraví expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 15:46