StoryEditor

Vladimír Weiss: Titul sme získali zaslúžene

17.06.2005, 00:00
Vyhrali sme ligu o sedem bodov a neprehrali dvadsaťštyri zápasov za sebou. Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Titul je pre mňa veľkou odmenou, za ktorú patrí vďaka všetkým hráčom, vedeniu klubu a realizačnému tímu.

S Artmediou ste získali historický titul majstra, útočník Filip Šebo sa stal najlepším kanonierom. So sezónou ste zrejme maximálne spokojný?
- Určite áno. Vyhrali sme ligu o sedem bodov a neprehrali dvadsaťštyri zápasov za sebou. Myslím si, že sme zvíťazili zaslúžene. Titul je pre mňa veľkou odmenou, za ktorú patrí vďaka všetkým hráčom, vedeniu klubu a realizačnému tímu.
Úspechy vášho klubu sa odzrkadlili aj v tradičnej ankete Jednástka roka, do ktorej sa dostali Čobej, Ďurica, Kozák, Borbély a Šebo. Vy sám ste získali ocenenie Tréner roka.
- Trénera takéto pocty môžu len tešiť a povzbudiť do ďalšej práce.
Čakali ste takú peknú rozlúčku, keď vaši zverenci zdolali v poslednom kole Trenčín vysoko 6:1?
- Chlapci boli naozaj skvelí, v kabíne vládla viditeľná vôľa zvíťaziť. Rovnako výborní boli aj diváci, ktorým sme ponúkli pekný futbal s peknými gólmi. Taký chceme hrať aj ďalej.
Kedy začnete opäť pracovať s mužstvom?
- Mužstvo bude mať voľno necelé dva týždne. Prvý tréning v príprave na nadchádzajúcu náročnú sezónu budeme mať v pondelok 27. júna. Na niekoľko dní sa vyberieme na sústredenie do Zlatých Moraviec. Máme v pláne odohrať tri prípravné stretnutia s mužstvami z Rakúska a Poľska. V sobotu 9. júla nás čaká ďalší náročný zápas - duel o Superpohár s víťazom Slovenského pohára Banskou Bystricou.
Krátko po tom, 12. alebo 13. júla, vás čaká najdôležitejšie meranie síl v prvom predkole Ligy majstrov. Ako chcete nahradiť vášho najlepšieho strelca Šeba, ktorý odchádza do Austrie Viedeň?
- Otázkou zloženia kádra sa budeme zaoberať, ale zatiaľ je ešte skoro hovoriť o konkrétnych menách.
Zisk historicky prvého titulu oslavujete viac-menej už od nedele, keď ste tento primát potvrdili remízou v Ružomberku. Budú oslavy pokračovať?
- Zrejme ešte na rôznych fórach potrvajú dva - tri dni, ale o krátky čas nás opäť čaká tvrdá práca, kolotoč sa začne odznovu. Vyhrali sme však titul prvý raz v živote, čo je najkrajší úspech všetkých, čo pracujeme v Artmedii, a preto si to treba primerane užiť.
Budete mať aj vy dovolenku?
- Doslova sa o nej nedá hovoriť, pretože musím urobiť viaceré veci pokiaľ ide o začiatok letnej prípravy. Budem rád, keď si nájdem čas na dva - tri dni.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 05:38