Reuters
StoryEditor

Belgičania po vyradení kritizujú Francúzov: Toto som nezažil dokonca ani v Chelsea

11.07.2018, 11:56
Autor:
ČTKČTKredred
Belgicko sa v zápase o tretie miesto, ktorý sa hrá v sobotu, stretne s porazeným z druhého semifinálového duelu.

Bol poriadne naštvaný, frustrovaní z porážky, ktorá belgických futbalistov na majstrovstvách sveta vyradila z hry o zlato. "Radšej by som prehral s Brazíliou, ktorá chcela aspoň hrať. Od Francúzov to bol antifutbal," vyhlásil brankár Thibaut Courtois.

Oslavy francúzskych fanúšikov v Paríži po postupe do finále svetového šampionátu:

Belgicko prehralo v semifinále svetového šampionátu s Francúzskom 0:1. Prevahu malo v držaní lopty a kopalo o jeden roh viac. Ale napríklad streleckých pokusov vyslalo o desať menej ako súper (9 ku 19).

​Napriek tomu Thibaut Courtois, takmer dvojmetrový belgický gólman, tvrdí: "Stáli sme proti tímu, ktorý hral antifutbal. Ich útočníci boli tridsať metrov od ich vlastnej brány, čo som nezažil dokonca ani v Chelsea."

Courtois inkasoval z rohového kopu na začiatku druhého polčasu, presne hlavičkoval Francúz Umtiti.

Schytal to aj rozhodca

"Francúzi boli chytrí. Vedeli, že máme problémy proti tímom, ktoré hrajú veľmi hlboko. Ťažko sme hľadali priestory, finálne lopty nám nevychádzali a občas sme mali príliš veľa pokazených prihrávok. Ale ani oni nemali príliš veľkých šancí, neboli lepší ako my, len dobre bránili," tvrdil Courtois.

A rozhodca Andrés Cunha z Uruguaja? Ten to od 26-ročného Belgičana tiež schytal: "Neviem, kde ho našli, aby pískal semifinále majstrovstiev sveta. Ale na konci urobil jasnú chybu, keď nepískal faul na Edena Hazarda tesne za vápnom."

Belgicko sa v zápase o tretie miesto, ktorý sa hrá v sobotu, stretne s porazeným z druhého semifinálového duelu medzi Chorvátskom a Anglickom.

Pridal sa aj Hazard

"My sme museli hrať s tými najlepšími, pretože sme vyhrali skupinu. Nehovorím, že je to zle, ale je to celkom smola," poukazoval Courtois na objektívne silnejších súperov v časti pavúka vyraďovacej fázy, do ktorej Belgicko postúpilo.

"Napriek tomu by sme nemali byť sklamaní, ale pyšní. Mali by sme zdvihnúť hlavy a pokúsiť sa turnaj zakončiť víťazne," vyhlásil.

Ku kritike spôsobu hry Francúzov sa pridal aj kapitán "červených diablov" Eden Hazard. "Radšej prehrám ako súčasť tohto belgického tímu, ako by som mal vyhrať s takýmto francúzskym," vyhlásil po neúspešnom boji o finále MS.

01 - Modified: 2022-05-05 19:57:02 - Feat.: - Title: Železný vojvoda Fernando Álvarez de Toledo: Krajinu čistil od kacírov tak, že si sám vyslúžil povesť diabla 02 - Modified: 2022-04-15 18:25:06 - Feat.: - Title: Obavy z leteckej dane. Ako nové poplatky ovplyvnia Slovákov? (otázky a odpovede) 03 - Modified: 2022-04-11 10:54:48 - Feat.: - Title: Heger ocenil pomoc Belgičanov Ukrajine, tí zmrazili ruské aktíva za stovky miliárd 04 - Modified: 2022-03-28 17:39:39 - Feat.: - Title: Kolíková vyzýva Belgicko, aby vyšetrilo úmrtie Chovanca čo najskôr. Od smrti uplynuli pritom už štyri roky 05 - Modified: 2022-03-20 10:09:14 - Feat.: - Title: V Belgicku po náraze auta do skupiny ľudí zahynulo najmenej šesť osôb
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 12:04