StoryEditor

Michalík debutoval víťazne

11.03.2007, 23:00
Víťazný debut absolovoval slovenský futbalista Ľubomír Michalík v zápase anglickej ligovej súťaže. Nebolo to však v drese Boltonu, do ktorého prestúpil spoločne so Zoltánom Harsányim zo Senca, ale v tíme Leeds United v druhej anglickej lige.

LEEDS -- Víťazný debut absolvoval slovenský futbalista Ľubomír Michalík v zápase anglickej ligovej súťaže. Nebolo to však v drese Boltonu, do ktorého prestúpil spoločne so Zoltánom Harsányim zo Senca, ale v tíme Leeds United v druhej anglickej lige. Michálik sa so spoluhráčmi tešil z víťazstva nad Lutonom 1:0. Leedsu patrí posledné miesto v súťaži, v boji o udržanie sa v nej hľadal posily do obranných radov a jednou z nich sa stal práve slovenský futbalista. Leeds ho získal na mesačné hosťovanie, ktoré potrvá do 9. apríla. Obranná hra tímu bola po príchode Michalíka istejšie ako v ostatných piatich stretnutiach Leedsu, v ktorých nevyhral ani v jednom, štyrikrát prehral a raz remizoval. Michalík sa po troch odohraných stretnutiach v drese rezervného tímu Boltonu konečne dočkal premiéry v prvom mužstve, nie však v Premier League, hoci aj Leeds patrí medzi britské veľkokluby, i keď sa mu momentálne nedarí. Na ligovom zápase bolo prítomných viac ako 27-tisíc divákov a o víťazstve Leedsu rozhodol na začiatku druhého polčasu útočník Richard Creswell.
Leeds United sa počas zimného prestupového obdobia snažil získať do svojich radov slovenských brankárov Matúša Kozáčika, Ľuboša Hajdúcha či zakončovateľa Michala Fila. Zásluhou Ľubomíra Michalík sa predsa objavil slovenský futbalista v tomto tíme v jarnej časti druhej anglickej ligy. SITA, vtr

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 00:21