StoryEditor

Ako sa dostať na šampionát

25.04.2007, 00:00
Autor:
redred

Vstupné víza do Ruska -- je potrebné požiadať o ruské víza na ambasáde krajiny. Ich cena je 2 400 korún, a vydajú ich na základe pozývacieho listu, prípadne po vystavení potvrdenky o zakúpení zájazdu na svetový šampionát.

Lístky na zápasy nášho tímu -- vstupenky sú rozdelené do štyroch kategórií. Na stretnutia Slovenska sú najlacnejšie lístky už vypredané. Voľné sú vstupenky druhej (1 000 korún), prvej (2 000) a kategórie gold (3 000). Dajú sa objednať na telefónnom čísle 00 7 92 63 089 827, prípadne na štadióne pred samotným zápasom.

Letenka do ruskej metropoly --
dva dni pred začiatkom majstrovstiev sveta sa dajú kúpiť letenky v českých aerolíniách s prestupovaním v Prahe. Cena spiatočnej letenky do Moskvy je 14 660 korún.

Moskovské taxíky -- štadión Mytiši, kde odohrajú naši hokejisti úvodné zápasy, je od letiska Šeremetevo vzdialený 27 kilometrov. Cesta taxíkom vyjde približne na tisíc korún, avšak na cene sa treba radšej dohodnúť ešte pred začiatkom jazdy.

Cestovanie metrom -- je lacnejší spôsob prepravy ako taxíkom. Jedna cesta v neobmedzenej dĺžke stoji približne 15 korún. No metro nemá na tomto letisku zastávku. K najbližšej, Rechnoj Vokzal vás dopraví pravidelná autobusová linka. S jedným prestupom sa dá dopraviť blízko k štadiónu Mytiši. Na stanici Kitaj-Gorod nasadnete na vozeň na konečnú Medvedkovo. Zo stanice vás autobus č. 169 odvezie za štvrťhodinu k štadiónu za 15 korún.

Ubytovanie v hoteli -- najbližšie k aréne Mytiši je hotel Los. Nachádza sa na Tajmírskej ulici číslo 1. Z konečnej metra Medvedkovo sa tam dopravíte autobusovou linkou. Je to útulný a malý hotel, s 20 izbami, kde noc s dvoma posteľami stojí 3 500 korún.

PONUKA CESTOVNÝCH KANCELÁRII
FONE TRAVEL
Spoločnosť sa zameriava najmä na organizovanie zájazdov na športové podujatia. Na zápasy v základnej skupine sa už prihlásiť nedá, ale spoločnosť má v ponuke zájazd na súboje v nadstavbovej časti. Cena je takmer 38-tisíc korún a zahrňuje vstupenky na šesť zápasov, ubytovanie v trojhviezdičkovom hoteli na štyri noci s raňajkami, poplatky za víza, poistenie, letenky, letiskové poplatky a transfery medzi štadiónom, letiskom a hotelom. Pripravujú aj zájazd na prípadný štvrťfinálový súboj našej reprezentácie.

HECHTER
V ponuke tejto cestovnej kancelárie nájdete vstupenky v troch balíkoch obsahujúce rôzne súboje na svetovom šampionáte vrátane zápasov nášho tímu. Ceny vstupeniek sú rozdelené do štyroch kategórii v rozmedzí od 1 000 korún po takmer 30-tisíc za finálový súboj v najvyššej kategórii gold. Ďalej zabezpečí ubytovanie v dvoj prípadne trojhviezdičkovom hoteli. V lepšom hoteli zaplatíte za noc 2-tisíc korún za osobu. Cestovná kancelária môže zabezpečiť aj doobjednanie leteniek (12 -- 20-tisíc korún vrátane poplatkov), prípadne transfery zo štadióna do hotelu, ktorých cena však nie je známa.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 11:48