05.03.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

MARTIN ŠKRTEĽ sa výraznou mierou pričinil o víťazstvo Zenitu Petrohrad v sobotňajšom prvom zápase osemfinále Ruského pohára nad druholigovým klubom Terek Groznyj 2:0 (1:0). Dvadsaťjedenročný slovenský stopér strelil v 24. min. vedúci gól Zenitu, výhru favorita spečatil po zmene strán kanonier ruskej reprezentácie Alexander Keržakov. Petrohradčania tak majú po dvojgólovom víťazstve pred odvetou, ktorá je na programe v nedeľu 12. marca, reálnu nádej na postup do štvrťfinále národného pohára. (SITA)
FANÚŠIKOVIA Realu Madrid sa v sobotu tešili z víťazstva nad miestnym rivalom Atleticom 2:1 a počas zápasu prejavili podporu bývalému prezidentovi Florentinovi Perezovi, ktorý uprostred týždňa rezignoval zo svojej pozície v klube. Perez opustil klub v čase, keď mužstvo "bieleho baletu" podáva rozporuplné výkony v domácom prostredí aj na ihriskách súperov. (SITA)
PORTUGALSKÝ reprezentačný obranca Jose Andrade vynechá blížiace sa majstrovstvá sveta vo futbale v Nemecku pre zranenie, ktoré utrpel v sobotňajšom ligovom zápase svojho Deportiva La Coruňa na Nou Campe proti FC Barcelona. Portugalčan strelil v zápase aj gól, ale neskôr ho po zrážke s vlastným brankárom museli odniesť z ihriska na nosidlách. Andrade veril, že to bude "iba" vykĺbené koleno, ale vyšetrenia neskôr ukázali, že ide o potrhané kolenné šľachy. (SITA)
EURÓPSKA futbalová únia zvažuje nasadzovanie dvoch hlavných arbitrov na zápasy kvôli rozmáhajúcemu sa problému filmovania hráčov a predstierania zranení. V sobotu obvinil tréner anglického klubu West Bromwich Albion Bryan Robson útočníka Chelsea Londýn Didiera Drogbu za filmovanie v zápase, v ktorom líder tabuľky vyhral 2:1. Šéf exekutívy UEFA Lars-Christer Olsson pre BBC povedal: "Využitie dvoch hlavných rozhodcov budeme zvažovať v lete. Predchádzajúce testy neboli úspešné kvôli ich vzájomnej komunikácii na ihrisku." (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 21:07